OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης σε 14 σχολεία

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της ανακύκλωσης με σειρά ενεργειών, πρωτοβουλιών και δράσεων.

Έτσι, χθες Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, τοποθετήθηκαν από την Green City σε 14 σχολεία του Δήμου μας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ειδικό σχολείο Κωφών και βαρήκοων) ισάριθμα ζευγάρια κάδων ανακύκλωσης αλουμινίου και πλαστικού- pet.

Μάλιστα από χθες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025 θα βρίσκεται σε εξέλιξη μαθητικός διαγωνισμός ανακύκλωσης.

Σημειώνεται ότι το σχολείο που θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις στην ανακύκλωση θα λάβει από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ως επιβράβευση 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ όλοι οι μαθητές του σχολείου θα λάβουν μία δωροεπιταγή. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 σε μεγάλη εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει και μαθητική συναυλία.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου και τον αντιδήμαρχο Εσωτερικού Ελέγχου , Οργάνωσης και Διαχείρισης Χαράλαμπο Καρανάσο βρέθηκε σε σχολεία της πόλης μας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των κάδων. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με διευθυντές και εκπαιδευτικούς για αυτή την πρωτοβουλία.

Ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε:

«Σήμερα τοποθετήσαμε στα Δημοτικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια συνολικά 28 κάδους ανακύκλωσης αλουμινίου και πλαστικού, έτσι ώστε να αρχίσει ο μαθητικός διαγωνισμός. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του Περιβάλλοντος. Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στηρίζει εμπράκτως την κυκλική οικονομία και την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος».

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρίνα Μαγκουρίλου σημείωσε:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζει να προωθεί δράσεις για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα ανακύκλωσης. Από σήμερα τα σχολεία της πόλης μας έχουν τους δικούς τους κάδους ανακύκλωσης πλαστικού και αλουμινίου και συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κατερίνης: Πεντακόσιοι μαθητές στην 1η ημέρα των εκδηλώσεων «Παιδί και σκύλος»

otavoice

Διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον με το «Άργος in Green-Blue Action»

otavoice

Δ.Κοζάνης: Το πρόγραμμα Εορτασμού για την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

otavoice

Δ.Μοσχάτου-Ταύρου: Έναρξη για το Εργαστήρι Τεχνολογίας και Επιστήμης-STEAM

otavoice

Δ.Ήλιδας: Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος

otavoice

Παραδόθηκε στον Δήμο Τρικκαίων το αντιπλημμυρικό έργο της Coca-Cola

otavoice