OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στο Μεσολόγγι διεξάγεται αυτή την ώρα ο 3ος προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μεσολόγγι η τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, ενόψει του πρώτου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024- 2028, που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των αιρετών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η Συνεδρίαση γίνεται παρόντος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη καθώς και του Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θ. Παπαδόπουλου

Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα στο Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην ατζέντα της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης θα τεθούν θέματα που αφορούν στις πολιτικές και δράσεις των δήμων στους τομείς υγείας, κοινωνικής πολιτικής και οικονομίας καθώς και θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

  • Υγεία: Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στους τομείς πρόληψης, προαγωγής και πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, όπως η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, των κοινωνικών φαρμακείων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΕΠ Υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατά των εξαρτήσεων, την προληπτική ιατρική στους μαθητές των παιδικών σταθμών κ.λπ.
  • Κοινωνική πολιτική και κοινωνική οικονομία: Τα θεματικά πεδία που θα συζητηθούν αφορούν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα Ηλικιωμένων, τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας.
  • Κοινωνική συνοχή και οικογένεια: Τα θεματικά πεδία που θα τεθούν για συζήτηση αφορούν τους παιδικούς σταθμούς, τη στέγαση και το δημογραφικό.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του κρίσιμου διαλόγου για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, παράλληλα έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα των Επιτροπών Πολιτικής.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί ήδη στην ιστοσελίδα https://synedrio2024.kede.gr/, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πατρέων: «Το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

otavoice

Δ.Κατερίνης: Πεντακόσιοι μαθητές στην 1η ημέρα των εκδηλώσεων «Παιδί και σκύλος»

otavoice

Διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον με το «Άργος in Green-Blue Action»

otavoice

Δ.Κοζάνης: Το πρόγραμμα Εορτασμού για την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

otavoice

Δ.Μοσχάτου-Ταύρου: Έναρξη για το Εργαστήρι Τεχνολογίας και Επιστήμης-STEAM

otavoice

Δ.Ήλιδας: Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος

otavoice