OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Πειραιά στο Καζακστάν

Επίσημη επίσκεψη στις πόλεις Ακτάου και Αστάνα του Καζακστάν πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2024, αποτελούμενη από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο της Υπηρεσίας Δόμησης Δημήτρη Αράπη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά Βασίλη Ταταρόπουλο. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της επικείμενης αδελφοποίησης των πόλεων-λιμανιών Πειραιά και Ακτάου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Ακτάου Αμπιλκάιρ Μπαιπάκοφ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας και των λιμενικών υποδομών.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης, με τον Περιφερειάρχη της περιοχής Μανγκιστάου Νουρνταουλέτ Κιλίμπαγεφ, κατά την οποία συζήτησαν μια σειρά κοινωνικών πρωτοβουλιών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Καζακστάν Ευθαλία Κακιοπούλου, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Πειραιά και των πόλεων του Καζακστάν.

Η επίσκεψη αυτή συνέβαλε στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ Πειραιά και Ακτάου, δημιουργώντας τις βάσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε ανταπόδοση της επισκέψεως, αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία του Καζακστάν προγραμματίζει να επισκεφθεί την πόλη του Πειραιά το προσεχές διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Σύσκεψη της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου

otavoice

Δ. Κω: «Δεν χωρούν κινδυνολογίες κι ανακρίβειες για το νέο νοσοκομείο»

otavoice

Έναρξη ψυχοπαιδαγωγικών δράσεων για παιδιά από τον Δήμο Χανίων

otavoice

Το πρόγραμμα του «4ου Γαστρονομιού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους»

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συνεχίζονται με γενναίες εκπτώσεις οι εγγραφές στα Πολιτιστικά Προγράμματα

otavoice

Συνάντηση Εργασίας της Ά. Μαστοράκου με τη ΓΓ Δημόσιας Υγείας Φ. Καλύβα

otavoice