OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Άγιον Όρος & Μετέωρα 1929: Ο Κρυμμένος Θησαυρός του Πανεπιστημίου Princeton»

Πραγματοποιήθηκαν στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Βοστώνη, τα εγκαίνια της έκθεσης «Άγιον Όρος & Μετέωρα 1929: Ο Κρυμμένος Θησαυρός του Πανεπιστημίου Princeton».

Πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν για πρώτη φορά δύο σημαντικούς προσκυνηματικούς χώρους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μέσα από τα μάτια τεσσάρων περιηγητών του 1929, σε μια αποστολή φωτογραφικής καταγραφής που χρηματοδοτήθηκε από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Princeton.

Το φωτογραφικό αρχείο, το οποίο πρόσφατα ήρθε στο φως, έχει προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την καθημερινή ζωή, τη Μοναστική βιωτή, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και την αρχιτεκτονική των Μετεώρων και του Αγίου Όρους το 1929, ενώ περιλαμβάνει και μια σύντομη ταινία με αυθεντικό υλικό του βραβευμένου διευθυντή φωτογραφίας Floyd Crosby.

Βοστώνη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Άγιον Όρος & Μετέωρα 1929: Ο Κρυμμένος Θησαυρός του Πανεπιστημίου Princeton»

Οι συντελεστές της έκθεσης «Άγιον Όρος και Μετέωρα». Μαρκέλλα Πατίτσα, Χρήστος Μέλλεν, Αναστάσιος Ντούρος, Τζούλια Γκίαρχαρτ και Κωνσταντίνος Δολμάς

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την Μαρκέλλα Πατίτσα, υποδιευθύντρια του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου, τον Αναστάσιο Ντούρο, διευθυντή της Αγιορείτικης Εστίας Θεσσαλονίκης, τον Κρις Μέλλεν (Chris Mellen), πρόεδρο του Ιδρύματος Αγίου Όρους Αμερικής, και την Julia Gearheart, διευθύντρια Οπτικών Μέσων στο Πανεπιστήμιο Princeton.

Η έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Princeton, το Ίδρυμα Αγίου Όρους της Αμερικής και την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας, ertnews.gr
Φωτογραφίες: Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο

Σχετικά Άρθρα

Β. Σπανάκης: «Προτεραιότητα μας η διάδοση της φιλοζωίας στα νέα παιδιά»

otavoice

Νέο φάρμακο, πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

otavoice

Αλί Χαμενεΐ: «Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ»

otavoice

Στη Βηρυτό ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί

otavoice

Επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες στη Χάιφα – Ήχησαν σειρήνες

otavoice

Μπάιντεν: Μπορούμε να αποφύγουμε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

otavoice