OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Μοσχάτου-Ταύρου: Λήξη του Φεστιβάλ Θεάτρου με την παράσταση «ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής»

Το θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου παρουσιάζει μία εξαιρετική παράσταση το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, την κωμωδία «ΡάΟΥΣ Οίκος Ενοχής» των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), στις 20.15 με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μία σύγχρονη φαρσοκωμωδία, μία κωμωδία καταστάσεων, όπου μία ομάδα ετερόκλητων ανθρώπων μπλέκουν σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων προσπαθώντας να εξαπατήσουν το δημόσιο και να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών, μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μία φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία, γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Οι τρεις μικροαστοί κληρονόμοι αρχικά σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία με τον κόσμο της πληρωμένης ηδονής. Πρωτοστατούν με ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης ώσπου φτάνουν στο να εκμεταλλευτούν το όνομα του Άγγελου Σικελιανού, ιδρύοντας ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνοντας επιδότηση ΕΣΠΑ. Τι θα κάνουν όμως όταν έρθει η Γερμανίδα επίτροπος για τον αυστηρό έλεγχο όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας; Έχουν δύο βδομάδες καιρό να στήσουν μια θεατρική παράσταση και να την παρουσιάσουν. Θα προλάβουν να γίνουν ηθοποιοί, ή θα πάνε παρέα στη φυλακή;

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice

Δ. Πετρούπολης: «Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας»

otavoice