OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΚΕΔΕ-ΙΤΑ: «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον Δήμο Ξάνθης, διοργανώνει Ημερίδα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2024, με θέμα: «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές», όπου και θα παρουσιαστεί η σχετική Μελέτη του Ι.Τ.Α. σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα των Δήμων της χώρας.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ Βαθμού, στους Δημάρχους όλης της χώρας, καθώς και σε Αυτοδιοικητικά Στελέχη.

Επικεφαλής της Ημερίδας του Ι.Τ.Α. θα είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Στράτος Κοντός, καθώς και ο Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δήμαρχος Νέστου, κ. Σάββας Μιχαηλίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.

Τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε όσον αφορά στο Δημογραφικό Ζήτημα στους Δήμους, θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Εισηγητής της Μελέτης του Ι.Τ.Α. «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα είναι ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α. και π. Δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και η παρουσίασή της θα γίνει από τον Β’ Αντιπρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α. και Καθηγητή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Γιάννη Ψυχάρη.

ΠΡΟΤΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΙΤΑ

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice

Δ. Πετρούπολης: «Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας»

otavoice