OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Χαλανδρίου: «Η Λ. Κεφαλογιάννη αυθαιρετεί παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ»

Ο Δήμος Χαλανδρίου καταγγέλλει την προκλητική συμπεριφορά της αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη σχετικά με τη νέα χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς στο κεντρικό Χαλάνδρι.

Παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, ήδη από τις 11.6.2024, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της μεταφοράς της λαϊκής από την οδό Μ. Ασίας, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, που έχει και τη σχετική ευθύνη, κωλυσιεργεί, καθυστερεί συνειδητά την έκδοση της απόφασης μετακίνησης, προκειμένου με εκβιαστικό τρόπο να επιβάλει στον Δήμο Χαλανδρίου τις απόψεις των δύο σωματείων των λαϊκών αγορών για επέκταση του εμπορικού τμήματος κατά 80 (!!!!) μέτρα.

Όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι πολύ έγκαιρα, ήδη από τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2024, είχαν προηγηθεί αυτοψίες στο νέο χώρο, παρουσία των προέδρων λαϊκών αγορών (και των δύο σωματείων μαναβικής-εμπορικού τμήματος) στις οποίες ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ οι χωροθετήσεις και τα τμήματα των οδών που θα χρησιμοποιηθούν.

Από τις 21.2.2024, ο Δήμος ζήτησε, πολύ έγκαιρα, τη γνωμοδότηση της τροχαίας για την καταλληλότητα, η οποία τελικά ελήφθη στις 15.4. 2024. Και ενώ όλα είχαν συμφωνηθεί (δρόμοι, έκταση κλπ.), η Περιφέρεια Αττικής αιφνιδιαστικά και ενώ επίκειται η μεταφορά ζήτησε ΕΠΕΚΤΑΣΗ του εμπορικού τμήματος κατά 80 μέτρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει, άγνωστο ποια, συμφέροντα.

Η κ. Κεφαλογιάννη αυθαιρετεί ενάντια στην ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενάντια στη σύμφωνη γνώμη της τροχαίας και προσπαθεί να επιβαρύνει την πόλη με μια αυθαίρετη και αχρείαστη επέκταση του εμπορικού τμήματος της λαϊκής σε περιοχή σχολείων.

Η άρνηση συμμόρφωσης δε των σωματείων λαϊκών αγορών, η εκβιαστική συνέχιση της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην οδό Μ. Ασίας, η αθέτηση των κοινά συμφωνηθέντων, συνιστούν βίαιη προσπάθεια επιβολής των πελατειακών δικτύων επί των πολιτών του Χαλανδρίου.

Ενημερώνουμε την κ. Κεφαλογιάννη και όλους όσοι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και τη λειτουργικότητα της πόλης, ότι η ανοχή μας έχει εξαντληθεί. Ο Δήμος Χαλανδρίου θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για να αποτρέψει την περαιτέρω επιβάρυνση της πόλης από πρακτικές αυθαιρεσίας, έλλειψης σεβασμού στη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατάργηση εν τέλει του ρόλου του.

Η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα με τις πράξεις και τις παραλείψεις της θα είναι υπεύθυνη προσωπικά για ό,τι συμβεί από δω και στο εξής.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Πύργου Σ. Καννής συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice