OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη- Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

Την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό και τον Λιβανέζικο λαό διατράνωσαν εργαζόμενοι και νεολαίοι της Θεσσαλονίκης, με συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΤΕΠΕ, Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, των Συνδικάτων Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Τροφίμων – Γάλακτος – Ποτών Κ. Μακεδονίας και της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης.

«Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά, ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» αναγράφει το πανό της ΕΔΥΕΘ ενώ μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία δέσποζε μέσα στη διαδήλωση.

Το πανό της ΕΔΥΕΘ και των εργατικών σωματείων γράφει το σύνθημα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη, να σταματήσουν οι πόλεμοι σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Ουκρανία. Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία».

Πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν με τα πανό και τα συνθήματά τους, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που μακελεύει τον Παλαιστινιακό και Λιβανέζικο λαό, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και των συμμάχων του, ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, χαιρετισμούς απηύθυναν οι Χάτεμ Ούντα, Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζώκας, Πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Αννα Μαρία Φιδάνη, αεροσυνοδός, Μέλος του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων και Γιώργος Μπεϊκος, Εφεδρος Δόκιμος Αξιωματικός του Ελ. Στρατού.

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ έπληξαν δεκαπέντε στόχους των Χούθι στην Υεμένη

otavoice

Μεγαλειώδης υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύδνεϋ

otavoice

Σφοδρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή- Οι συμβολισμοί πίσω από την ομιλία Χαμενεΐ 

otavoice

Σχέδιο εμπρησμού- Εννέα φωτιές στην Ηλεία: Δεκάδες εστίες στο Γεράκι – Κάηκαν αγροικίες

otavoice

Χ. Δούκας: «Πάμε δυνατά, πάμε ενωτικά – Η Αθήνα μίλησε – Θα μιλήσει και η χώρα!»

otavoice

Ελληνική Λύση: Για τις ανακοινώσεις του «αγνοούμενου της Κάσου», κ. Δένδια

otavoice