OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ιγ. Καϊτεζίδης: «Τιμούμε τους ήρωες που ελευθέρωσαν την Μακεδονία μας»

Με κάθε επισημότητα και εκδηλώσεις Μνήμης σε κάθε Δημοτική Κοινότητα θα τιμήσει φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Στις 10.30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πανόραμα και στη συνέχεια θα εκφωνηθούν ο πανηγυρικός της ημέρας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στην Πυλαία, η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 10.00 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Το ίδιο πρόγραμμα με ώρα έναρξης τις 10.00 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες (Ασβεστοχώρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Χορτιάτης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Φίλυρο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και Εξοχή στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου) και στη συνέχεια μετά τις εκφωνήσεις των πανηγρικών της ημέρας θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων στα κατά τόπους μνημεία Ηρώων.

Κάλεσμα στους πολίτες για να συμμετέχουν στην πάνδημη τιμή για τον Μακεδονικό Αγώνα απευθύνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης:

«Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν αγώνας για τα υψηλά ιδανικά που κρύβουν μέσα τους οι λέξεις ελευθερία, πατρίδα, άνθρωπος. Ο δικός μας Δήμος συνεισέφερε στον Αγώνα αυτόν με πολλούς μακεδονομάχους από την Πυλαία, το Χορτιάτη και το Ασβεστοχώρι. Όλους αυτούς τους ανθρώπους καλούμαστε ενωμένοι να τιμήσουμε την Κυριακή, τους ‘‘στρατιώτες’’ της πατρίδας μας, που λευθέρωσαν την Μακεδονία μας και μας εμπνέουν μέχρι σήμερα, 120 χρόνια μετά».

Σχετικά Άρθρα

Π.Ν.Α: Πρόσκληση σε Δήμους για Στρογγυλή Τράπεζα-Εργαστήριο LIFE-RenoInGR

otavoice

6ος Δρόμος Αγάπης-DOMVRAINA RUN THISVI 2024 από τον Δ. Θηβαίων

otavoice

Ανοιχτή σύσκεψη Φορέων στις Μηλιές για το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

otavoice

Η Π.Στ.Ε συμμετείχε στην 52η Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών

otavoice

Παιδικά διαδραστικά εργαστήρια στον Ρωσικό Στρατώνα του Δ. Χανίων

otavoice

«Ο Θεός της Σφαγής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δ. Πλατανιά

otavoice