OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λήξη του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης στη Ρώμη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κυριακή 06/10/2024, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης σε κοινή συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, πραγματοποίησαν για δεύτερη χρονιά, την κοινή , λήξη των εκδηλώσεών τους, στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης στην Ρώμη, με δύο εκδηλώσεις που θέμα είχαν την μουσική και την γευσιγνωσία.

Η πρώτη εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της Χορωδίας από την κ. Ντοά-Λινάρδου Δώρα και την παρουσίαση του βιογραφικού της μαέστρου κ. Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση, από την κ. Ευφηλία Μανιάτη. Στην συνέχεια ερμήνευσαν τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακά τραγούδια της Ηλείας.

Ακολούθως την σκυτάλη πήρε ο Σέφ του Aldemar Rezort κ. Χατζόπουλος Γεώργιος, ο οποίος με τις γεύσεις του μάγεψε τον ουρανίσκο των Ελλήνων της Ρώμης, με ένα μενού Πελοποννησιακού ύφους και ιδιαίτερα από τους Δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης , Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Στο μενού χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα της Πελοποννησιακής γης όπως σάλτσα ντομάτας ΚΥΚΝΟΣ, μαρμελάδα σύκου, τυρί ταλαγάνι Μεσσηνίας, χοιρινό σύγκλινο, κορινθιακή σταφίδα, ρίγανη από τον Ταΰγετο, κίτρινη γλυκιά κολοκύθα, μέλι ελάτης από την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε την ομογένεια και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ανέλυσε την εξωστρεφή πορεία και την ιδιαίτερη ταυτότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, από την οποία προκύπτουν νέες συνεργασίες και χορηγίες. Μοίρασε ευχαριστίες και έκανε ιδιαίτερη μνεία, αφενός στα μέλη της χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, τα οποία πλήρωσαν μόνα τους τα έξοδά τους για να βρίσκονται εκεί και αφετέρου στον Πρόεδρο της Aldemar Rezort κ. Αγγελόπουλο Αλέξανδρο και στους συνεργάτες του , καθώς και στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης κ. Σπανάκη Άκη για την συνεργασία μεταξύ τους, ώστε να πραγματοποιηθεί δωρεάν το αφιέρωμα στην Ηλειακή Κουζίνα.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πύργου κ. Κάρδαρης Γεώργιος, και τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κοροβέσης Νικόλαος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρέσβης της Ελλάδος στην Ρώμη κ. Σουρανή Ελένη, η πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό κ. Αικατερίνη- Κάτια Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Lions Ρώμης και η Πρόεδρος του Rotary Club Roma Δρα Μαριάννα Ντονάτυ

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Υπεύθυνος του Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Σαραντόπουλος Γεώργιος.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Ντάτσικα: «Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων»

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Με κατάνυξη η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Χοζοβιώτισσας

otavoice

Συνάντηση Γ. Ηλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας

otavoice

Π.Κ.Μ: Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στην εποχή της ψηφιοποίησης

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Π.Δ.Ε-ECOCITY για την κλιματική ουδετερότητα

otavoice

Π.Κ.Μ: Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής για την ευλογιά προβάτων

otavoice