OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με επιτυχία η διημερίδα «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση», του ΙΤΑ στην Ξάνθη

Με απόλυτη επιτυχία και σημαντικές παρουσίες ολοκληρώθηκε η διημερίδα με θέμα «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές», που οργάνωσε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και την ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Στη διημερίδα που έγινε στις 4-5 Οκτωβρίου στην Ξάνθη με ιδιαίτερο εθνικό συμβολισμό,  παρουσιάστηκε σχετική μελέτη και συζητήθηκε ο ρόλος που πρέπει και οφείλει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, που είναι το δημογραφικό.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΑ και δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος σχολιάζοντας μετά το πέρας της διημερίδας ανέφερε:

Στον όμορφο Δήμο Ξάνθης στην διημερίδα με θέμα «Δημογραφικό και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και Προοπτικές», αγγίξαμε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, που οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων όπως κοινωνικών, οικονομικών, κ.α. και έχει βασικά αίτια, την υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού.

Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσίασε στοιχεία από σχετική μελέτη και συζητήθηκε ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ξάνθης και τον δήμαρχο Στράτο Κοντό και τον Σάββα Μιχαηλίδη, Δήμαρχο Νέστου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τη συνεργασία στη διοργάνωση της διημερίδας.

Ευχαριστούμε επίσης την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικιγένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, καθώς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους, όλους τους ομιλητές και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αριστοτέλη: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για την επέκταση της Ιερισσού

otavoice

Π.Κ.Μ: Συμμετείχε στην 1η διαπεριφερειακή συνάντηση του έργου DeCo

otavoice

Σύσκεψη Φ. Ζαΐμη με τον Δήμο Πατρέων και το Δασαρχείο για το Γηροκομείο

otavoice

Ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την προαγωγή της ισότητας των φύλων

otavoice

«Street food αγάπη μου» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

otavoice