OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο στρατός του Ισραήλ εξουδετέρωσε τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ σε βομβαρδισμό της Βηρυτού

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τον Σουχαίλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ σε έναν βομβαρδισμό στην περιοχή της Βηρυτού, ανέφεραν σε μία σημερινή ανακοίνωσή τους.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI μετέδωσε χθες ότι τα νότια προάστια της Βηρυτού έγιναν στόχος νέων ισραηλινών πληγμάτων το βράδυ, μετά την προτροπή του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ορισμένους τομείς αυτού του προπυργίου της Χεζμπολάχ.

Τα νότια προάστια, που σφυροκοπούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 23 Σεπτεμβρίου, «έγιναν στόχος δύο επιδρομών» ανέφερε το ΑΝΙ. Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι έγιναν έξι διαδοχικά πλήγματα στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι αποκλείει την πρόσβαση για τους πολίτες γύρω από ορισμένες κωμοπόλεις στα βορειοδυτικά, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κλειστές στρατιωτικές ζώνες κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο θα περιλαμβάνουν τις πόλεις Σλόμι, Ρος Χανίκρα, Χανίτα, Άραμπ αλ Αρμάμσε και Ανταμίτ.

Πολλές περιοχές του βόρειου Ισραήλ έχουν εκκενωθεί λόγω των ρουκετών που εκτοξεύει η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

Νωρίτερα πάντως ο στρατός ανέφερε ότι χαλαρώνει εν μέρει ορισμένους περιορισμούς για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις περιοχές αυτές θα μπορούν να συνεχιστούν εφόσον τα εκπαιδευτικά ιδρύματα βρίσκονται δίπλα σε καταφύγια ή σε άλλες ασφαλείς αίθουσες.

Πηγή: ertnews.gr
(AP Photo/Hussein Malla)

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Ο Μπαρνιέ αντιμέτωπος με πρόταση μομφής της Αριστεράς – Σωσίβιο από την ακροδεξιά

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ-Στα άκρα η σύγκρουση: Διαγραφή Κασσελάκη ζητούν Γεροβασίλη και στελέχη των “87”

otavoice

Στα 22 δις το εμπορικό έλλειμμα στο 8μηνο – Περισσότερες εισαγωγές από εξαγωγές

otavoice

Χ. Δούκας: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση μου με τον Παύλο Γερουλάνο

otavoice

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ του ΥΠ.ΕΣ για την επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π

otavoice

Συνάντηση κορυφής Σολτς, Μπάιντεν, Μακρόν και Στάρμερ το Σάββατο στο Βερολίνο

otavoice