OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Γ. Ηλίας ζήτησε να κηρυχθεί ο Ασπρόπυργοςσε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σφοδρό ήταν το χτύπημα της κακοκαιρίας “Κασσάνδρα” το περασμένο Σαββατοκύριακο στο δήμο Ασπροπύργου, όπου σημειώθηκαν εκτεταμμένες ζημιές σε υποδομές και επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ηλίας, ζητήθηκε από την πρώτη στιγμή να κηρυχθεί η πληγείσα περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι ενέργειες αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.

Μιλώντας στην εκπομπή “ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ” στο Attica TV ο δήμαρχος Ασπροπύργου ανέφερε ότι η παραλία Ασπροπύργου δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα από ανεμοστρόβιλο που δημιουργήθηκε στον Σαρωνικό και σάρωσε την περιοχή μέχρι την Σχολή Εμπορικού Ναυτικού προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Άμεση ήταν η επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου, της πυροσβεστικής και του ΔΕΔΔΗΕ και σήμερα η εικόνα δεν έχει καμιά σχέση με αυτό το βομβαρδισμένο τοπίο που ήταν την Κυριακή, εξήγησε. Όμως έχουμε υποστεί ζημιές κυρίως από τα δεκάδες ξηλωμένα δέντρα, όπου έχουν καταστραφεί τα πεζοδρόμια. Για αυτό και ζητήσαμε με έγγραφο μας να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ανέφερε ο κ.Ηλίας.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι επισκέφθηκε χθες τον αρμόδιο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον ενημέρωσε  για το μεγάλο μέγεθος των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και ζήτησε την αποφασιστική συνδρομή της Πολιτείας. Ο κ. Τριαντόπουλος από την πλευρά του δεσμεύτηκε για στήριξη των πληγέντων και τη γρήγορη επούλωση των συνεπειών της καταστροφικής κακοκαιρίας.

Δείτε την παρέμβαση του δημάρχου Ασπροπύργου στο “ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ”:

Σχετικά Άρθρα

Δυναμική παρουσία της Bloukos Γενική Απολυμαντική στην Kavala Expo 2024!

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανακαλύψτε την Αθήνα με δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

otavoice

Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία στην Καλαμάτα 21-23/10

otavoice

Δ. Βριλησσίων: «Πράσινο φως» για τη δενδροφύτευση της νησίδας στη Λ. Πεντέλης

otavoice

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου, Ελευθέρια Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό

otavoice

Δ. Πύργου: Διοργανώνει Τουρνουά μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας

otavoice