OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρωσία: H στρατηγική του ΝΑΤΟ ενισχύει τον ρόλο των πυρηνικών όπλων

Κορυφαίοι αμυντικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ διατηρούν διαύλους επικοινωνίας, αλλά κυρίως για έκτακτες ανάγκες μάλλον, παρά για να βρίσκουν τρόπους να μειώνουν τις εντάσεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρούσκο.

Ο Γκρούσκο δήλωσε ακόμα, σύμφωνα με το RIA, ότι η Ρωσία λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ οδεύει προς αύξηση του ρόλου των πυρηνικών όπλων στη στρατηγική του.

Η Ρωσία απέκλεισε ήδη τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών για τα πυρηνικά όπλα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επικαλούμενη τη στάση της Ουάσινγκτον στο θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ.

«Δεν βλέπουμε κανένα νόημα στον διάλογο με την Ουάσινγκτον χωρίς τον σεβασμό των θεμελιωδών συμφερόντων της Ρωσίας. Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για το πρόβλημα της επέκτασης του ΝΑΤΟ στον μετασοβιετικό χώρο, το οποίο δημιουργεί απειλές για την κοινή ασφάλεια», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα..

Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα συζητήσει την υπογραφή μιας νέας συνθήκης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντικαταστήσει μια συμφωνία που θέτει όρια στα στρατηγικά όπλα της κάθε πλευράς και η οποία εκπνέει το 2026.

Πηγή:ertnews.gr, AP Photo

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Ο Μπαρνιέ αντιμέτωπος με πρόταση μομφής της Αριστεράς – Σωσίβιο από την ακροδεξιά

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ-Στα άκρα η σύγκρουση: Διαγραφή Κασσελάκη ζητούν Γεροβασίλη και στελέχη των “87”

otavoice

Στα 22 δις το εμπορικό έλλειμμα στο 8μηνο – Περισσότερες εισαγωγές από εξαγωγές

otavoice

Χ. Δούκας: Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση μου με τον Παύλο Γερουλάνο

otavoice

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ του ΥΠ.ΕΣ για την επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π

otavoice

Συνάντηση κορυφής Σολτς, Μπάιντεν, Μακρόν και Στάρμερ το Σάββατο στο Βερολίνο

otavoice