OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ε.Σερρών: Σύσκεψη στο Διοικητήριο για την ευλογιά των προβάτων

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της ζωονόσου της ευλογιάς των προβάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου των Σερρών.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γεώργιος Στρατάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ Γεώργιος Κεφαλάς, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Κτηνιατρείου Σερρών, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίσθηκε επανειλημμένα ότι δεν απειλείται η ανθρώπινη υγεία και εξετάστηκαν τα ληφθέντα μέτρα για την εκρίζωση της νόσου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι αποζημιώσεις για την καταστροφή του ζωικού κεφαλαίου θα δοθούν στους δικαιούχους σε συντομότατο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου η ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους με ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Την σύσκεψη παρακολούθησαν ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, καθώς και εκπρόσωποι των Βουλευτών κ.κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αναστασίου Χατζηβασιλείου και Φωτεινής Αραμπατζή.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αθηναίων: Ανακαλύψτε την Αθήνα με δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

otavoice

Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία στην Καλαμάτα 21-23/10

otavoice

Δ. Βριλησσίων: «Πράσινο φως» για τη δενδροφύτευση της νησίδας στη Λ. Πεντέλης

otavoice

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου, Ελευθέρια Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό

otavoice

Δ. Πύργου: Διοργανώνει Τουρνουά μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας

otavoice

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων

otavoice