OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Σικυωνίων: Έξι σχολεία του Κιάτου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα»

Ο Δήμος Σικυωνίων από τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα», που προβλέπει την δωρεάν παροχή γευμάτων στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία του Κιάτου.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ τη διαχείρισή του έχει αναλάβει ο ΟΠΕΚΑ.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, επισήμανε ότι ο θεσμός των «Σχολικών Γευμάτων» αποτελεί μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση, στην οποία ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει την ένταξη έξι Δημοτικών Σχολείων του.

Σημείωσε πως τα οφέλη είναι πολλαπλά, αφού προωθούνται τα αγαθά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ενώ παράλληλα καλλιεργείται η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα στην μαθητική κοινότητα. Έτσι ενισχύεται η κοινωνική συνοχή και για το λόγο αυτό κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το πρόγραμμα.

Παράλληλα, τα «Σχολικά Γεύματα» αποτελούν μια έμμεση στήριξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, δεδομένου ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γευμάτων είναι ελληνικής προέλευσης.

Τέλος, όπως ανέφερε, ο Δήμος Σικυωνίων παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που στηρίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με κάθε τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αθηναίων: Ανακαλύψτε την Αθήνα με δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

otavoice

Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία στην Καλαμάτα 21-23/10

otavoice

Δ. Βριλησσίων: «Πράσινο φως» για τη δενδροφύτευση της νησίδας στη Λ. Πεντέλης

otavoice

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου, Ελευθέρια Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό

otavoice

Δ. Πύργου: Διοργανώνει Τουρνουά μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας

otavoice

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων

otavoice