OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΚΕΔΕ: Στο Ηράκλειο Κρήτης συνεχίζεται αύριο ο προσυνεδριακός διάλογος

Αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Ηράκλειο η τέταρτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, ενόψει του πρώτου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024 – 2028, που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των αιρετών της Κρήτης.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, με ώρα έναρξης των εργασιών 9.30 π.μ. (Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα εργασιών).

Οι θεματικές ενότητες της προσυνεδριακής συνάντησης:

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι θέματα που αφορούν:

  • Στην ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας και παραβατικότητας των νέων και στη συμβολή των δήμων για την αντιμετώπισή τους με την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών, δράσεων και πρακτικών.
  • Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους στον τομέα της παιδείας και του αθλητισμού και οι οποίες ειδικότερα αφορούν τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα των υποδομών και των προγραμμάτων που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, την ενίσχυση των δεσμών των δήμων με τις φοιτητικές κοινότητες κ.α.
  • Στα ζητήματα που αφορούν στον πολιτισμό και τις πολιτικές νεολαίας που ασκούν οι δήμοι.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή τη συνάντηση του Ηρακλείου δηλώνει σχετικά:

«Η Αυτοδιοίκηση ως ο κοντινότερος θεσμός στον πολίτη ακούει, αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών μας κοινωνικών και αγωνίζεται καθημερινά να βρει λύσεις και να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις.

Ταυτόχρονα όμως καλείται να θέσει τα κρίσιμα θέματα που είναι αντιμέτωποι οι δήμοι και να διαμορφώσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων και αιτημάτων τους ώστε να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις.

Και σε αυτό ακριβώς στοχεύουν τόσο οι προσυνεδριακές μας συναντήσεις, που είναι σε εξέλιξη, όσο και το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε. Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του κρίσιμου διαλόγου για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, παράλληλα έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα των Επιτροπών Πολιτικής, η οποία λειτουργεί ήδη στην ιστοσελίδα https://synedrio2024.kede.gr/, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών.

Οι εργασίες των προσυνεδριακών συναντήσεων θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Φαρμάκης για την ενεργειακή στρατηγική της ΠΔΕ: «…διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο»

otavoice

Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΣ για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων και Περιφερειών

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Ομιλίες για την πρόληψη άνοιας και Αλτσχάιμερ

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση της Α. Μαστοράκου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πεύκης

otavoice

Δ. Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής

otavoice