OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΔΕΥΑΚ: 4.635 υδρομετρητές απομακρυσμένης μέτρησης στην Κοζάνη

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) προχώρησε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 , στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «OLYMPIOS INTELLIGENT TECHNOLOGIES Α.Ε.» για την προμήθεια και εγκατάσταση υδρομετρητών απομακρυσμένης μέτρησης στην πόλη της Κοζάνης.

Η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 2.033.000 € (χωρίς ΦΠΑ), εντάσσεται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης “Αντώνης Τρίτσης” και προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση 4.635 υδρομετρητών νέας τεχνολογίας υπερήχων με δυνατότητα απομακρυσμένης ανάγνωσης μέσω δικτύου LoRaWAN. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση επικοινωνιακού εξοπλισμού, όπως μετατροπείς σήματος και πύλες δικτύου LoRaWAN, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού στη λειτουργία του συστήματος.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Κοζάνη. Μέσω των νέων υδρομετρητών, θα καταστεί δυνατή η ακριβέστερη μέτρηση της κατανάλωσης νερού, συμβάλλοντας στη μείωση της σπατάλης και την εξοικονόμηση πόρων. Η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών αυξάνει την αποδοτικότητα της υδροδότησης, εξυπηρετώντας καλύτερα τους πολίτες.

Η εγκατάσταση των νέων υδρομετρητών σημαίνει πιο ακριβείς μετρήσεις κατανάλωσης νερού χωρίς την ανάγκη φυσικής πρόσβασης στους μετρητές, καθώς τα δεδομένα θα μεταδίδονται αυτόματα στη Δ.Ε.Υ.Α .Κοζάνης. Οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για πιθανές διαρροές ή υπερβάσεις στην κατανάλωση, εξοικονομώντας νερό και χρήματα. Επιπλέον, η ΔΕΥΑΚ θα μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα την κατάσταση του εσωτερικού δικτύου, εντοπίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά προβλήματα, όπως διαρροές, και να ανταποκρίνεται άμεσα.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο τμήμα της υλοποίησης των αποτελεσμάτων της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Η σύμβαση αυτή είχε ως στόχο την εκπόνηση τεχνικο-οικονομικής μελέτης για την αξιολόγηση των σύγχρονων τεχνολογιών έξυπνων μετρητών κατανάλωσης νερού και τεχνολογιών μετάδοσης δεδομένων.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, Παναγιώτης Ματιάκης, δήλωσε:
“Η υπογραφή της σύμβασης για την εγκατάσταση των υδρομετρητών απομακρυσμένης μέτρησης είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών μας. Μέσα από τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και την ενίσχυση της διαφάνειας στην κατανάλωση νερού, επιτυγχάνουμε μια πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον υδροδότηση, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους της Κοζάνης.”

Σχετικά Άρθρα

Ν. Φαρμάκης για την ενεργειακή στρατηγική της ΠΔΕ: «…διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο»

otavoice

Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΣ για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων και Περιφερειών

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Ομιλίες για την πρόληψη άνοιας και Αλτσχάιμερ

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση της Α. Μαστοράκου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πεύκης

otavoice

Δ. Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής

otavoice