OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δυναμικό “παρών” στην ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για τον Καρκίνο του Μαστού

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΕΡΒΑΣ», η ημερίδα που διοργανώθηκε για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας με θέμα «Καρκίνος Μαστού-Πρόληψη-Θεραπεία», από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης Προσωπικού της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας Αττικής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Χριστίνα Κεφαλογιάννη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιάννης Σελίμης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από τον ιατρικό χώρο, οι οποίοι ανέλυσαν τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της μαστογραφίας, της αυτοεξέτασης, καθώς και στη σημασία της ενημέρωσης των γυναικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου.

Παραβρέθηκε, επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ενώ μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής», μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και ενημέρωσαν το κοινό τόσο για τα δικαιώματα των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού, όσο και για τη σημασία της ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ανάπτυξη της θεραπευτικής δράσης της τέχνης, όπου μουσική, θέατρο, λογοτεχνία, ποίηση αλλά και δερματοστιξία θεραπεύουν και επιδρούν ευεργετικά, καθώς και με τις μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη από τους μουσικούς που έδωσαν το παρών.

Σημειώνεται ότι ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τη νόσο.

Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να συνεχίσει ανάλογες δράσεις ενημέρωσης των υπαλλήλων της.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Φαρμάκης για την ενεργειακή στρατηγική της ΠΔΕ: «…διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο»

otavoice

Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΣ για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων και Περιφερειών

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Ομιλίες για την πρόληψη άνοιας και Αλτσχάιμερ

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση της Α. Μαστοράκου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πεύκης

otavoice

Δ. Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής

otavoice