OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στον Αγιασμό του Δ.ΙΕΚ του Γ.Ν. Πατρών

Στην καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, της ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, του Δ.ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου των Πατρών «Άγιος Ανδρέας», παρευρέθηκε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπονάνος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Δημόπουλο αφ’ ενός για την πρόσκληση, αφ’ ετέρου για την άρτια λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, εξήρε την προσφορά και το ρόλο του Δ.ΙΕΚ, το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη της Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου.

Επεσήμανε ότι στα 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Σχολής και του Δ.ΙΕΚ, έχουν εκπαιδευτεί εκατοντάδες βοηθοί Νοσηλευτικής, οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη λειτουργία των τοπικών και όχι μόνο, υγειονομικών ιδρυμάτων. Ευχήθηκε δε, καλή νέα εκπαιδευτική χρονιά στους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευομένους και τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι και θα παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης του ΕΣΥ, αλλά και κάθε δομής και φορέα που στοχεύει στην ενίσχυσή του και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το Δ.ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία είναι αρμόδια και για την κατάρτιση του Προγράμματος Σπουδών. Στην ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας διδάσκουν έμπειροι Ιατροί και Νοσηλευτές του Νοσοκομείου, οι οποίοι παρέχουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση στους εκπαιδευομένους, ενώ ιδιαίτερα φέτος, στο πλαίσιο του Δ.ΙΕΚ θα λειτουργήσει και η ειδικότητα Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Φαρμάκης για την ενεργειακή στρατηγική της ΠΔΕ: «…διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο»

otavoice

Υπερψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΣ για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων και Περιφερειών

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Ομιλίες για την πρόληψη άνοιας και Αλτσχάιμερ

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση της Α. Μαστοράκου με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Γυμναστήριο Πεύκης

otavoice

Δ. Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής

otavoice