OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πεντέλης: Ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την Τρίτη 8/10/2024, την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), ανοίγοντας τον δρόμο για τον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής δομής του, με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη λειτουργία του προς όφελος των δημοτών.

Ο ΟΕΥ, ο οποίος έχει να τροποποιηθεί από το 2011, αποτελεί για τον Δήμο το κυρίαρχο κανονιστικό πόνημα πάνω στο οποίο στηρίζεται η οργανωτική δομή και η λειτουργικότητά του, η στελέχωση, το προσοντολόγιο των υπαλλήλων και τελικά όλη του η αποδοτικότητα.

Η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε την αναγκαιότητα σοβαρού και υπεύθυνου επανασχεδιασμού του για την ουσιαστική αντιμετώπιση των υφιστάμενων λειτουργικών και οργανωτικών ζητημάτων και της κατάστασης ‘ομηρίας’ στην οποία βρίσκονται από το 2019 οι υπάλληλοι των τότε Ν.Π.Δ.Δ., καθώς η τότε δημοτική αρχή δεν μερίμνησε, ως όφειλε, για την αποκατάσταση των εργαζομένων στα νομικά πρόσωπα που καταργήθηκαν, με αποτέλεσμα ως σήμερα να παραμένουν μετέωροι.

Με τον σημερινό ΟΕΥ, η διοίκησή μας, παράλληλα με τις μεγάλες οργανωτικές, εκσυγχρονιστικές και λειτουργικές βελτιώσεις που επιφέρει, αποδεσμεύει το προσωπικό του Δήμου από την ομηρία και τους αξιοποιεί όσο περισσότερο γίνεται. Προφανώς και ο ΟΕΥ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που διαμορφώνεται καθημερινά στην πράξη με την εφαρμογή του και θα είμαστε εκεί για την όποια σημειακή παρέμβαση απαιτηθεί.

Έκπληξη βέβαια προκαλεί η μη ψήφιση από την αντιπολίτευση ενός τέτοιου θετικού μέτρου για την αποκατάσταση τόσων σοβαρών θεμάτων μέσω του ΟΕΥ. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο, άραγε, τόσα χρόνια η σημερινή αντιπολίτευση -η τότε διοίκηση- έβλεπε την ανισορροπία και δεν την αντιμετώπιζε.

Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου, με αφορμή την ψήφιση του νέου ΟΕΥ, δήλωσε: ‘κάνουμε ένα ακόμα μεγάλο θεσμικό βήμα μπροστά για τη λειτουργικότητα του Δήμου, τη βέλτιστη αξιοποίηση και εξέλιξη των υπαλλήλων και κυρίως για την εξυπηρέτηση των δημοτών και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν επί πολλούς μήνες προκειμένου να συνταχτεί ο νέος εκσυγχρονισμένος ΟΕΥ του Δήμου’.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Θ. Βασιλόπουλος στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

otavoice

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΔΕ με την Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Πρωτοφανείς εξελίξεις με παραιτήσεις Αντιδημάρχων και Δημ. Συμβούλων

otavoice

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις

otavoice

Π.Δ.Ε: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Path4PDE

otavoice