OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: «Πάμε… Όπερα!!!» σε συνεργασία με την Π.Κ.Μ

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση-κωμωδία, με τίτλο «Πάμε… Όπερα!!!», το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος (Δημαρχείο), και ώρα 6:00 μ.μ., με δωρεάν είσοδο.

Η παραγωγή έρχεται μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις όπερας που έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια στο κοινό της πόλης μας το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από το «Φεστιβάλ Επταπυργίου» και έχει στόχο την εξοικείωση των νέων με την τέχνη του λυρικού θεάτρου.
Η παράσταση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ηλικίες από 5 μέχρι 15 ετών, με σκοπό την μύηση των παιδιών και των νέων στην όπερα-λυρικό θέατρο. Η διάρκεια της παράστασης είναι 70 λεπτά.

Το έργο «Πάμε… Όπερα!!!» γράφτηκε από τη συγγραφέα Λίζα Κωνσταντοπούλου και το σκηνοθετεί ο Αθανάσιος Κολαλάς. Είναι μια παράσταση αλλά και ένα Gala Όπερας ταυτόχρονα, με έντονο κωμικό στοιχείο. Περιέχει εμπεριστατωμένες πληροφορίες για κάθε άρια, απαντά σε ερωτήσεις που συχνά θέτουν τα παιδιά και οι νέοι για την Όπερα και παρουσιάζει ορχηστρικά αλλά και αγαπημένες άριες από το διεθνές ρεπερτόριο.

Μια ξεκαρδιστική παράσταση, ένα διαφορετικό Gala όπερας με αγαπημένες άριες, αλλά και με απορίες που λύνονται υπομονετικά και με χιούμορ και μας ταξιδεύουν στην γοητεία της κλασικής μουσικής. Μια παράσταση που αποδεικνύει το πόσο επιτυχημένα συναντάται η μουσική με το θέατρο, σε μια κοινή προσπάθεια, με αποδέκτες παιδιά. Στην διάρκεια της θα ακουστούν 14 γνωστές άριες αλλά και ορχηστρικά και ουβερτούρες.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κατερίνης: Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Θ. Βασιλόπουλος στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

otavoice

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΔΕ με την Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Πρωτοφανείς εξελίξεις με παραιτήσεις Αντιδημάρχων και Δημ. Συμβούλων

otavoice

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις

otavoice

Π.Δ.Ε: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο Path4PDE

otavoice