OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ι.Ν: Συμμετείχε στην 52η Γ.Σ. Ευρωπαϊκού Οργανισμού Παράκτιων Περιφερειών

Στην 52η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης, η οποία έλαβε χώρα στη Μάλτα από 2 έως 5 Οκτωβρίου 2024, συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αιμιλία Μόσχου, συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου, σε θέματα που συζητήθηκαν σχετικά με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και άλλα διοικητικά και οικονομικά θέματα.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στον τουρισμό, στις μεταφορές στις παραθαλάσσιες Περιφέρειες, καθώς και στο μεταναστευτικό, στη ναυτιλία, στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στις Περιφέρειες, στην πολιτική συνοχής και στο μελλοντικό αποτύπωμα της Ευρώπης.

Η παρουσία των ελληνικών Περιφερειών και φυσικά αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν ουσιαστική, καθώς συγκροτημένες σε ένα ενιαίο μέτωπο, εισηγήθηκαν για την επιρροή των ευρωπαϊκών πολιτικών στη χώρα μας.

Στις εργασίες της 52ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης συμμετείχαν 150 Αντιπεριφερειάρχες από 24 χώρες, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαίοι Επίτροποι, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δικτύου Πόλεων με τον Δ. Παπαστεργίου και το «Πράσινο Ταμείο»

otavoice

Δ. Ηλιούπολης: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

otavoice

Π.Ν.Α: «Το νοσοκομείο της Κω θα κατασκευαστεί παρά την παραπληροφόρηση»

otavoice

Δ. Χανίων: Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες εις βάρος προμηθευτών

otavoice

Δ. Κατερίνης: Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο

otavoice