OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ι.Ν: Στηρίζει τα μικρά νησιά μέσω του προγράμματος GReco Islands

Στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Μικρών Νησιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μήλο από 4 έως 6 Οκτωβρίου 2024, συμμετείχαν εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών & Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών, Σπύρος Αργυρός και η Έπαρχος Ιθάκης, Σμαράγδα Σαρδελή.

Μεγάλο μέρος του Συνέδριου επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα Greco Islands, ως συνέχεια της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κέρκυρα. Τόσο ο κ. Αργυρός, όσο και η κα Σαρδελή, τόνισαν ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει τα μικρά νησιά και την ισόρροπη «πράσινη» ανάπτυξή τους μέσω της πρωτοβουλίας GReco Islands, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, ευελπιστώντας ότι θα έχει μεγάλο πεδίο εφαρμογής στους μικρούς «παραδείσους» του Ιονίου, πάντα μετά από διαβούλευση και κοινωνικό διάλογο και με την ουσιαστική συνεργασία του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, εξήγγειλε μεταξύ άλλων την προσθήκη των λιμανιών στις Φρίκες Ιθάκης και στην Πεσσάδα Κεφαλονιάς στο Πρόγραμμα «Μεταφορές» του ΕΣΠΑ 2021-2027, όπου ήδη ήταν ενταγμένοι και οι λιμένες Μαθρακίου, Οθωνών και Αγίου Στεφάνου Κέρκυρας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, από την πλευρά του τόνισε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για το σύνολο των λιμενικών έργων, ενώ υπογράμμισε ότι από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής υπάρχει επίσης εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 10 εκατομμύριων ευρώ για υλοποίηση έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας στα μικρά νησιά. Για το θέμα της λειψυδρίας υπήρξε, εξάλλου, συνάντηση, στο περιθώριο του Συνέδριου, του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανου Γκίκα και του Γ.Γ. του Υπουργείου, Μανώλη Κουτουλάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Μικρών Νησιών & Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών, Σπύρο Αργυρό και τους τρεις Αντιδημάρχους των Διαποντίων Νήσων.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δικτύου Πόλεων με τον Δ. Παπαστεργίου και το «Πράσινο Ταμείο»

otavoice

Δ. Ηλιούπολης: Δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

otavoice

Π.Ν.Α: «Το νοσοκομείο της Κω θα κατασκευαστεί παρά την παραπληροφόρηση»

otavoice

Δ. Χανίων: Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες εις βάρος προμηθευτών

otavoice

Δ. Κατερίνης: Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο

otavoice