OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

8ος Αγώνας Δρόμου «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ»

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας δρόμου «ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ», τον οποίο διοργάνωσαν για όγδοη χρονιά: Το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής-Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και ο Αθλητικός και Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας.

Οι όμοροι προσφυγικοί Δήμοι, Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας διοργάνωσαν αυτό τον αγώνα για να τιμήσουν την κοινή τους κληρονομιά και την βαθιά ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η διαδρομή χαράχτηκε στα ίδια μονοπάτια που περπάτησαν οι πρόγονοι μας, κουβαλώντας μαζί τους ιστορίες απώλειας αλλά και ελπίδας. Σε αυτούς τους δύο Δήμους στέριωσαν και δημιούργησαν πολιτισμό και πλούσια παράδοση.

Χαιρετισμό προς όλους του αθλητές απηύθυνε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους αθλητές ενώ παράλληλα τους ευχήθηκε καλό αγώνα και καλό τερματισμό.

Ο αθλητής Λευτέρης Αγιομαυρίτης απήγγειλε την υπόσχεση του αθλητή για τον αγώνα των 10.000 m και την υπόσχεση του αθλητή για τα 1000 m απήγγειλε ο Λευτέρης Ανταλής.

Την πρώτη εκκίνηση στα 10 km έδωσε από τον Κινηματογράφο Σινέ-Άλσος (Λ. Δεκελείας 152), ο Δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και την επόμενη στα 1000 m, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Νέας Ιωνίας κα. Σοφία Ναισίδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Νέας Ιωνίας κα. Σοφία Ναισίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Νέας Ιωνίας κα. Αναστασία Κλάρα και από την Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθέριος Αντωνόπουλος, ο κ. Γρηγόριος Κοττές Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Ασφάλειας Πολιτών, Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Πολιτικής Προστασίας. η Αντιδήμαρχος Οικονομικών υπηρεσιών και Αναπτυξιακής Πολιτικής κα. Ελένη Δρεπανιά, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής-ΑΜΕΑ Κ. Εμμανουήλ Διαγουμάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλέξανδρος Γούλας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Ηλίας Επιτρόπου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ευαγγελία Γεωργίου, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πληροφορικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Γεώργιος Κελλίδης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Λουκιδέλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανατολή κ. Ευάγγελος Βασιλείου και το επίτιμο μέλος του συλλόγου «Ανατολή» και ιδρυτής των αγώνων κ. Κώστας Τσαγκαράκης.

Το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας εκπροσώπησαν οι προϊστάμενοι, κα. Βασιλική Χαρίση και ο κ. Πέτρος Αθανασίου, ο υπεύθυνος Ζωγραφικής του τμήματος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βάρβογλης καθώς και όλο το επιτελείο των γυμναστών που απασχολήθηκε στις διάφορες αρμοδιότητες του αγώνα Δρόμου.

Στον αγώνα είχαμε την υποστήριξη της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας των δύο συνδιοργανωτών Δήμων. Ένα ασθενοφόρο ήταν σε επιφυλακή για την κάλυψη περιπτώσεων ατυχημάτων.

Περισσότεροι από 130 εθελοντές, με τα χαρακτηριστικά γιλέκα και τις σημαίες τους ήταν διάσπαρτοι σε όλο το μήκος της διαδρομής, καθοδηγώντας και προστατεύοντας του δρομείς από την κυκλοφορία των οχημάτων. Τρεις εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Όλη η διαδρομή ήταν σηματοδοτημένη με βέλη και χιλιομετρικές ενδείξεις.

Όσοι έλαβαν μέρος στους αγώνες χρονομετρήθηκαν με το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα. Τα αποτελέσματα εξήχθησαν με βάση τον καθαρό χρόνο τερματισμού κάθε δρομέα. Στον τερματισμό ο κάθε δρομέας λάμβανε αναμνηστικό μετάλλιο ένα μπουκαλάκι νερό, ένα χυμό και μία μπανάνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Κώστας Τσαγκαράκης αναφέρθηκε στην ίδρυση των προσφυγικών πόλεων, στα εργοστάσια της περιοχής, στα Μουσεία των πόλεων, στις ημερομηνίες σταθμούς της κάθε πόλης, καθώς και στην πορεία τους στην πολιτισμική, βιομηχανική και κοινωνική ανάπτυξη όλης της περιοχής, η οποία πριν την εγκατάσταση των προσφύγων ήταν βοσκοτόπια, καλλιέργειες ελαιών, αμπελιών και οπωροκηπευτικών.

Όλοι οι δρομείς εξέφρασαν θετικά σχόλια για τον αγώνα, ο οποίος «ζωντάνεψε» την ιστορία αυτού του τόπου με την επιλογή της διαδρομής. Στον αγώνα συμμετείχαν και διακρίθηκαν οι τυφλοί Αθλητές κ. Νίκος Τσατσακλάς και ο Στέργιος Σιούτης.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους δρομείς, οι οποίοι το πρωινό αυτό της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2024, έλαβαν μέρος στον ιστορικό 8ο Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων». Το 2025, την ανάληψη της διοργάνωσης θα έχει ο Δήμος Νέας Ιωνίας.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είναι αναρτημένα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ftt.gr/geitonies24/

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ-Π. Τσακίρης: Ενισχύουμε τον Πολιτισμό, στηρίζουμε δράσεις για τη Νεολαία

otavoice

ΚΕΔΕ: Στο Ηράκλειο συνεχίστηκαν οι προσυνεδριακές συναντήσεις διαλόγου

otavoice

10/10/2018-10/10/2024: Έξι χρόνια OTAVOICE με συνέπεια και εγκυρότητα

otavoice

Δ. Θεσ/νίκης: Με πόρους του Πράσινου Ταμείου η πεζοδρόμηση της Αγ. Σοφίας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Η διάκριση του Θ. Μουρλά πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους»

otavoice

Δ. Αθηναίων: Εγκαινιάζεται η «Διαδρομή Μνήμης 40-44» για τα θύματα του ναζισμού

otavoice