OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Οικονομικά κίνητρα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε 200 νέους νοσηλευτές

Υπερψηφίστηκε χθες, 10 Οκτωβρίου 2024, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Νίκου Τσουκαλά για τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων κατά την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε δομές δημόσιας υγείας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη διεύρυνση του υφιστάμενου προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την παροχή οικονομικών κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό, που υπηρετεί στα νησιά, χρηματοδοτούμενου αποκλειστικά από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα αυτό, που πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εισηγήθηκε και πέτυχε το 2015, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό, μετέβαλε ακολούθως το θεσμικό πλαίσιο με την πανελλαδική του καθιέρωσή του.
Σήμερα, επεκτείνεται, με βάση την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και στο νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπει την ενίσχυση με χρηματική παροχή 170 νοσηλευτών και 30 διασωστών ΕΚΑΒ και αφορά σε νέες προσλήψεις και στο ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως το ανώτατο.

Ειδικότερα, σε περίπτωση που τα αποδεικτικά δαπανών σίτισης και καταλύματος που οφείλει να προσκομίζει ο δικαιούχος ανά μήνα υπολείπονται των 300 ευρώ, η Περιφέρεια θα καταβάλλει επίδομα έως το ύψος αυτών, ενώ σε περίπτωση που τα αποδεικτικά δαπανών ανά ημερολογιακό μήνα υπερβαίνουν τα 300 ευρώ, η Περιφέρεια θα καταβάλλει επίδομα ίσο με 300 ευρώ.

Ως εκ τούτου, ένας δικαιούχος δύναται να λάβει από την Περιφέρεια οικονομικό επίδομα έως 3.600,00 ευρώ ετησίως.

«Στην δημόσια υγεία επενδύουμε με αφοσίωση και αγάπη, χωρίς λαϊκισμό και καπηλεία. Ξεπερνάμε όρια διοικητικά, πολιτικά και οικονομικά, ξεπερνάμε σκουριασμένες αντιλήψεις, αφήνοντας το ισχυρό και αποτελεσματικό αποτύπωμα που αντανακλά σε ανάγκες της κοινωνίας, στην πράξη.

Γιατί, με τα θέματα υγείας εμείς δεν παίζουμε, δεν λαϊκίζουμε. Μόνο δουλεύουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Για μία πολύ σημαντική απόφαση έκανε λόγο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας: “Θέλουμε ο πολίτης των νησιών μας να νιώθει ασφαλής”.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της παράταξης Αγαπητού με τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου

otavoice

Δ. Πετρούπολης: Συνάντηση Β. Σίμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Ανακοίνωση για εκμίσθωση ακινήτου

otavoice

Δ. Πεντέλης: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Ενισχύονται με φορητούς Η/Υ όλες οι Δημοτικές Κοινότητες

otavoice

Π.Δ.Ε: 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

otavoice