OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

“Έφυγε” ο Δημήτρης Καλογερόπουλος – Θλίψη και οδύνη στην Αιγιάλεια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πέθανε μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Σε ηλικία 67 ετών άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 12:15 στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. 

Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο δήμος Αιγιαλείας, σκορπώντας θλίψη όχι μόνο στους πολίτες του Αιγίου αλλά σε όλη την αυτοδιοικητική οικογένεια, που χάνει ένα σημαντικό στέλεχος της, που υπηρέτησε το θεσμό με όραμα, αξιοπρέπεια και ήθος.

Η ανακοίνωση του θανάτου του εκλιπόντος δημάρχου:

Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα την 11η Οκτωβρίου 2024, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας.

Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία.

Αποχαιρετούμε τον δικό μας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του εκλειπόντος δημάρχου 

Η εξόδιος ακολουθία του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 στις 14:00μ.μ. στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00π.μ. το πρωί της Δευτέρας.

Η οικογένεια του Δημάρχου παρακαλεί όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων να στηρίξουν το ταμείο υποτροφιών καθώς και το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, το ΕΚΑΜΕ Αιγίου και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Δήμος Αιγιαλείας πληροφορεί το κοινό ότι στο γραφείο του Δημάρχου έχει ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων.
Το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό τις ακόλουθες ώρες και ημέρες για το κοινό:
– Παρασκευή 11/10/24, από τις 19:00 έως τις 22:00
– Σάββατο 12/10/24, από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00 και
– Κυριακή 13/10/24, από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00.
Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα βρίσκεται στην εκκλησία από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος εξελέγη δήμαρχος Αιγιάλειας για δυο συνεχόμενες θητείες 2019- 2023 και 2024-2028 την οποία δεν ολοκλήρωσε.  Διετέλεσε δήμαρχος Συμπολιτείας για 12 χρόνια 1999-2010 και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Η δραματική εξέλιξη της υγείας του και η μοιραία κατάληξη 

Χωρίς προηγούμενο εξελίχθηκε το δράμα στον δήμο Αιγιαλείας, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου ότι για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε θα χρειαστεί να λείψει για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Είχε προγραμματίσει με την οικογένειά του να φύγουν την ερχόμενη Τρίτη για το Ανόβερο της Γερμανίας, προκειμένου να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένη κλινική.

Η κατάσταση της υγείας του όμως ήταν τόσο σοβαρή που τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και διεκομίσθη εκτάκτως στο νοσοκομείο του Ρίου. Διασωληνώθηκε μετά την εγκεφαλική αιμορραγία.

Η σταθερά αρνητική κατάσταση της υγείας του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου άλλαξε, όταν όντας διασωληνωμένος και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, άρχισε να υποτροπιάζει, παρουσιάζοντας πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Η άσχημη εξέλιξη ενέτεινε την αγωνία των οικείων του, των δεκάδων φίλων και συνεργατών του που είχαν κατακλύσει το νοσοκομείο, ελπίζοντας πλέον μόνο στο θαύμα.

Τελικά, άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 12:15 στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σε ηλικία 67 ετών.

Η διεύθυνση του OTAVOICE.GR εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Σχετικά Άρθρα

Στο Ξυλόκαστρο ο Δ. Πτωχός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πυρκαγιά

otavoice

Δ. Σαρωνικού: Δράση εμβολιασμού στον καταυλισμό Ρομά

otavoice

Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας: «Αντίο φίλε! Το χαμόγελό σου θα μείνει χαραγμένο μέσα την καρδιά μου για πάντα»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: «Πάμε Όπερα;» από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

otavoice

Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο του CEMR για τη διαχείριση των υδάτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Ομιλία-συζήτηση για την Ψυχική Υγεία στον χώρο εργασίας

otavoice