OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Τρεπεκλής: «Εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των πολιτών αναβαθμίζοντας την περιοχή»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, πραγματοποιώντας αυτοψία στο εργοτάξιο στη γέφυρα του Ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργο Μάμαλο και από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστα Γαστεράτο και Μίλκα Αργυρού, ενημερώθηκε πλήρως για το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες στη γέφυρα του Ποταμού, αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμιού και εκβάθυνσής του, οι οποίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σύντομα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκτελεί και εργασίες στήριξης της γέφυρας του Ποταμού.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, τον επόμενο μήνα οι παρεμβάσεις στη γέφυρα θα έχουν ολοκληρωθεί και θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία διευκολύνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τρεπεκλής, παρά τις μεγάλες δυσκολίες του έργου, γίνεται εξαιρετικά ποιοτική δουλειά, καθώς εφαρμόζεται πλήρως η γεωτεχνική μελέτη με την συνεχή επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων/Π.Ε. Κέρκυρας.

Πρώτο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής είναι η μέγιστη ασφάλεια για τους πολίτες και αυτό εξασφαλίζεται με την παρέμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς από τη γέφυρα του Ποταμού θα μπορεί πλέον χωρίς κίνδυνο να διέρχεται το λεωφορείο που εξυπηρετεί την περιοχή, όπως βέβαια και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και οι πεζοί.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι πέρα από τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο ποτάμι και τα έργα στήριξης της γέφυρας, ακολουθούν και οι σχετικές ασφαλτοστρώσεις στο προάστιο του Ποταμού, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη την περιοχή.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής:

«Κάνουμε το καθήκον μας, που είναι η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων, των ιδιωτικών περιουσιών και των δημόσιων υποδομών, αλλά και γενικότερα η ανάπτυξη της περιοχής. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν παρεμβάσεις αποκατάστασης και από πλευράς του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, έτσι ώστε η περιοχή να βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, όπως συνέβαινε και παλιότερα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε».

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Η Αντιπεριφερειάρχης Δ.Υ. Άννας Μαστοράκου, απαντά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας

otavoice

Στο Ξυλόκαστρο ο Δ. Πτωχός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πυρκαγιά

otavoice

Δ. Σαρωνικού: Δράση εμβολιασμού στον καταυλισμό Ρομά

otavoice

Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας: «Αντίο φίλε! Το χαμόγελό σου θα μείνει χαραγμένο μέσα την καρδιά μου για πάντα»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: «Πάμε Όπερα;» από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

otavoice

Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο του CEMR για τη διαχείριση των υδάτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

otavoice