OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Ε: 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Ο 1ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους, διοργανώνεται από το Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη της Karan Creative Media. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιστορίας, του φυσικού κάλους, της γαστρονομίας και του τουρισμού της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και σε ερασιτέχνες κινηματογραφιστές, ακόμη κι αν αυτοί δε διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο κινηματογράφησης, ακόμα κι κινητά τηλέφωνα. Στους “νικητές” του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία, χρηματικά έπαθλα, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Με ιδιαίτερη τιμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει τα μέλη της τριμελούς επιτροπής του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου, και αυτοί είναι: ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος (‘’Καλάβρυτα 1943’’, ‘’Been Here Before’’, ‘’Alter Ego’’, Υπέροχα Πλάσματα, κ.α.), Νικόλας Δημητρόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννη», Ξένια Καλδάρα και η σκηνοθέτης και σεναριογράφος (‘’Πολυξένη: Μια ιστορία από την πόλη’’ – η πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ το 2018, ‘’Κι αν Φύγω… θα ξανάρθω’’, , ‘’..κι αύριο μέρα είναι’’, Το Κόκκινο Ποτάμι κ.α.), Δώρα Μοσκλαβάνου.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται η λειτουργία και του Film Office, σημειώνει ότι: « η δύναμη της εικόνας και ο κινηματογράφος μπορούν να αποτελέσουν δυναμικό εργαλείο ανάδειξης του τουρισμού και του πολιτισμού της περιοχής μας. Με όπλο τη δημιουργία του Film Office, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εισέρχεται δυναμικά στη διεκδίκηση μεριδίου της αγοράς φιλοξενίας τοπικών, εθνικών και διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών. Ο διαγωνισμός αυτός θα αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να δημιουργήσουν δικό τους υλικό, στο οποίο θα προβάλλεται η μακραίωνη ιστορία, το πολιτιστικό απόθεμα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλος και των τριών περιφερειακών ενοτήτων, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε κάθε έναν που αγαπά την κινηματογράφηση και τη δημιουργία, να φτιάξει τη δική του ταινία και να απολαύσει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Ολυμπιακή γη, συμβάλλοντας στην προβολή της.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη σελίδα του Film Office Western Greece στο Facebook, την ιστοσελίδα: www.filmcall.karan-media.gr, αλλά και το τηλέφωνο: 2613 018 024.

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Η Αντιπεριφερειάρχης Δ.Υ. Άννας Μαστοράκου, απαντά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας

otavoice

Στο Ξυλόκαστρο ο Δ. Πτωχός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πυρκαγιά

otavoice

Δ. Σαρωνικού: Δράση εμβολιασμού στον καταυλισμό Ρομά

otavoice

Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας: «Αντίο φίλε! Το χαμόγελό σου θα μείνει χαραγμένο μέσα την καρδιά μου για πάντα»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: «Πάμε Όπερα;» από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

otavoice

Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο του CEMR για τη διαχείριση των υδάτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

otavoice