OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση της παράταξης Αγαπητού με τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου

Σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», κα Κρίστη Αγαπητού και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης κ.κ. Αγγελής και Τσιαμπάς, συνοδευόμενοι από τη Νομική τους Σύμβουλο κα Βασιλική Αρβανιτοπούλου με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου συζητήθηκε σειρά επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν τον εν λόγω Σύλλογο.

Τα θέματα ήταν τα εξής:

1. Μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων που απασχολούνται σε καίριες θέσεις του Δήμου Χαλανδρίου

2. Ξαφνική περικοπή ειδικών επιδομάτων (βαρέων και ανθυγιεινών) που χορηγούντο από ετών σε εργαζόμενους που απασχολούνται στο αμαξοστάσιο του Δήμου

3. Μη αποδόση στους δικαιούχους εργαζομένους ενός μεγάλου μέρους των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και κατ΄ επέκταση το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και το οποίο έχει παραγραφεί.

4. Υποστελέχωση με άμεσο επακόλουθο τη δυσλειτουργία της Υπηρεσία Δόμησης Αγίας Παρασκευής.

Ως “Αγαπάμε το Χαλάνδρι”, με την ιδιότητα της Αξιωματικής Aντιπολίτευσης του Δήμου Χαλανδρίου, θέλουμε στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να συμπεριφέρεται απέναντι στους εργαζόμενους ως να λειτουργούν σαν ξένο σώμα παίρνοντας αψυχολόγητες αποφάσεις, κάνοντας περικοπή επιδομάτων χωρίς νομική βάση, τοποθετώντας υπαλλήλους σε θέσεις άσχετες με την ειδικότητά τους, αλλάζοντας το δικαστικό τρόπο αντιμετώπισης εργατικών θεμάτων και διεκδικήσεων των εργαζομένων επιλεκτικά, με αδιευκρίνιστα κριτήρια, σε έναν Δήμο που έχει αποψιλωθεί λόγω φυγής υπαλλήλων μέσω της κινητικότητας.

Εμείς, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή έχουμε αναδείξει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ότι η συνεργατικότητα, η σύμπνοια και ο εποικοδομητικός διάλογος έπρεπε να είναι οι κύριοι πυλώνες που να χαρακτηρίζουν τη σχέση αυτή, έτσι ώστε οι δημότες να απολαμβάνουν δημοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Διαχρονική και σταθερή θέση της παράταξής μας είναι να λειτουργούμε θεσμικά και μέσα από τα όργανα της πολιτείας να εξασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των βασικών αρχών της δημοκρατίας, καθώς είναι η μόνη οδός που μπορεί να επιλύσει τόσο σοβαρά ζητήματα και να αναδείξει τις θέσεις των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Η Αντιπεριφερειάρχης Δ.Υ. Άννας Μαστοράκου, απαντά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας

otavoice

Στο Ξυλόκαστρο ο Δ. Πτωχός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πυρκαγιά

otavoice

Δ. Σαρωνικού: Δράση εμβολιασμού στον καταυλισμό Ρομά

otavoice

Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας: «Αντίο φίλε! Το χαμόγελό σου θα μείνει χαραγμένο μέσα την καρδιά μου για πάντα»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: «Πάμε Όπερα;» από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

otavoice

Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο του CEMR για τη διαχείριση των υδάτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

otavoice