OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στους αστέγους της πόλης μας

Ζούμε μαζί στην ίδια πόλη

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστεγίας συμμετέχοντας στο 6ο Φεστιβάλ HUMANLINKS που είναι αφιερωμένο στους αστέγους της πόλης μας. Από τις 10 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024, άστεγοι του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Humanlinks. Με φετινό σύνθημα «Ζούμε μαζί στην ίδια πόλη», προσκαλούν τον κόσμο να τους γνωρίσει και να στηρίξει την προσπάθειά τους για επανένταξη στην κοινωνία. Η είσοδος στις δράσεις είναι ελεύθερη.

Στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον στην πλατεία Ομονοίας, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Domus Ego» του Δημήτρη Αστερίου, της έκθεσης σκίτσων «Σκιτσογραφώντας την Ορατότητα» του Παναγιώτη Σταυρόπουλου, της φωτογραφικής έκθεσης «Περπατώντας την Αχαρνών» από φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου καθώς και η έκθεση ζωγραφικών έργων μαθητών «Ζούμε μαζί στην ίδια πόλη». Μέσα από τους βιωματικούς περιπάτους του, ο Γιώργος Κράλλης μας συστήνει την πόλη μας ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με διαδραστική performance και τζαζ μουσική από τη μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής από τις 12:30 έως τις 14:00 και να παρακολουθήσουν στις 18:30 την προβολή του ντοκιμαντέρ «Roofless Dreams» του Σωτήρη Δανέζη, ενώ το βράδυ θα κλείσει με τη μουσική μπάντα των HUMANLINKS και ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθηνών. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την αστεγία με τη συμμετοχή ειδικών από διάφορους τομείς.

Η εβδομάδα συνεχίζεται με την Ημέρα Φροντίδας την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, που περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και δραστηριότητες για την υγεία και τα δικαιώματα των αστέγων. Στις 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ψυχοθεραπείας και εμψύχωσης, ενώ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει λαϊκά παραμύθια, καθώς και έναν διαδραστικό περίπατο στην πόλη.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου με τη διαδραστική performance «Το ά-λογο μου είμαι», με την εκδήλωση «Ζούμε μαζί στην ίδια πόλη», όπου άνθρωποι που βιώνουν συνθήκες αστεγίας θα μοιραστούν τις ιστορίες τους με το κοινό.

Δείτε το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ HUMANLINKS στο link: https://www.facebook.com/kentroypodoxiskaiallileggyis/posts/958982669606042

Σχετικά Άρθρα

Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

otavoice

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

otavoice

Κλειστό από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου το Σπήλαιο Κιλκίς

otavoice

ΠΣτΕ: Σημαντική νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

otavoice

Αρχίζουν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση χρεών προς δήμους, περιφέρειες και ΔΕΥΑ σε έως 60 δόσεις

otavoice

ΠΔΕ: Η Αντιπεριφερειάρχης Δ.Υ. Άννας Μαστοράκου, απαντά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας

otavoice