OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Με εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας τιμήθηκε σήμερα το πρωί η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Σημαιοστολίστηκαν δημόσια και δημοτικά κτίρια, στους ιερούς ναούς τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας και έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και Μνημεία στις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Δρυμό οι εκδηλώσεις έγιναν χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λητής, Λαγκαδά και Ρεντίνης, κ. Πλάτωνα. Τελέστηκε Δοξολογία και στη συνέχεια μνημόσυνο για τους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα. Η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Μυγδονίας, κ. Νίκη Μακρή εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας εντός της εκκλησίας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Δρυμού και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης, Στέλιο Τουμπέλη, που εκπροσώπησε τον
Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, την πρόεδρο της Κοινότητας Δρυμού, Όλγα Διαμέλα, από μαθητές των σχολείων του Δρυμού, απογόνους Μακεδονομάχων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού.

Τον εθνικό ύμνο έψαλλαν μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Δρυμού.

Αντίστοιχα έγιναν καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία και Ηρώα των Κοινοτήτων του Δήμου Ωραιοκάστρου με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, μελών πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών και πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δ. Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας τίμησε τον ήρωα Ιερέα Α. Παπαθανασίου

otavoice

Τέλος εποχής για τη γέφυρα Μαρούγγαινας στο Δήμο Τρικκαίων

otavoice

Δ.Αθηναίων: Δωρεάν μαστογραφίες από Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

otavoice

Δ.Πύργου: Τουρνουά μπάσκετ στην Αγ. Βαρβάρα

otavoice