OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Τοποθετήθηκαν κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού σε όλα τα σχολεία

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης με ενέργειες και πρωτοβουλίες του δημάρχου Μάριου Ψυχάλη υλοποιεί τη δέσμευση για αύξηση της ανακύκλωσης στην πόλη μας.

Αυτή τη φορά, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, προσωπικό του Δήμου συνοδευόμενο από την αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου, τοποθέτησε κίτρινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού σε όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μαθητικός διαγωνισμός ανακύκλωσης (ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου 2025) , με το σχολείο που θα έχει τις καλύτερες επιδόσεις, να λαμβάνει ως επιβράβευση 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οι μαθητές από μία δωροεπιταγή.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Η τοποθέτηση κίτρινων κάδων στα σχολεία της πόλης μας έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ανακύκλωσης. Ήδη ο μαθητικός διαγωνισμός ανακύκλωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στο κάθε σχολείο γίνεται ξεχωριστή διαλογή πλαστικού, μετάλλου και χαρτιού. Ο Δήμος παρέχει κίνητρα σε όλα τα σχολεία με σκοπό να αυξηθεί η ανακύκλωση».

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε:

«Ο κίτρινος κάδος που παραδόθηκε σήμερα στα σχολεία εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού για την ανακύκλωση που άρχισε ο Δήμος μας. Είμαστε σε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς για να οργανώσουμε και άλλες δράσεις σχετικά με όλα τα ρεύματα της ανακύκλωσης που λειτουργούν στον Δήμο μας.

Το όραμα μας είναι να γίνει ο Δήμος μας πρότυπο στον τομέα της ανακύκλωσης».

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice