OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αιγιάλεια: Το τελευταίο αντίο στον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο

Με απέραντη θλίψη η Αιγιάλεια αποχαιρετά τον δήμαρχο της με την δέουσα τιμή

Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί αποτείουν φόρο τιμής στον Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Παρίστανται στην Εξόδιο Ακολουθία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης, Παύλος Χρηστίδης και Δημήτρης Μάντζος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης,  ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος, η πρώην Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και σύσσωμη η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας. Επίσης παρίστανται πολλοί δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, όπως οι Κώστας Πελετίδης (Πατρέων), Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Δυτικής Αχαϊας), Κώστας Ασκούνης (Καλλιθέας),  Σπύρος Σταματόπουλος (Σικυωνίων), Στάθης Καννής (Πύργου), Θεόδωρος Μπαρής (Ερυμάνθου), Σπύρος Κωνσταντάρας (Θέρμου). Επίσης αντιπεριφερφειάχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το φέρετρο είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και με το επαναστατικό λάβαρο του Ανδρέα Λόντου, που αποτελεί το επίσημο σύμβολο του Δήμου Αιγιαλείας

Στις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε η Εξόδιος Ακολουθία και στην συνέχεια με πομπή που θα περάσει από το Δημαρχείο Αιγιαλείας, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Ροδοδάφνης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Επικήδειους εκφώνησαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης,  ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. 

Ρίγη συγκίνησης καθώς η πομπή περνά από το δημαρχείο Αιγιαλείας που ήταν το δεύτερο σπίτι του, για τελευταία φορά:

 

Από τις 10 το πρωί η σορός του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου και πλήθος κόσμου με θλίψη αποχαιρετά τον δήμαρχο του.

Η οικογένεια του εκλειπόντος δημάρχου παρακαλεί όσους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του, αντί στεφάνων να στηρίξουν το ταμείο υποτροφιών, το φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης, το ΕΚΑΜΕ Αιγίου και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο Δήμος Αιγιάλειας έχει κηρυχθεί από το δημοτικό συμβούλιο σε τριήμερο πένθος και οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα, κτίρια και κοινόχρηστους χώρους κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί σε δημόσιο χώρο (πλατεία/οδό) το όνομα του εκλειπόντος δημάρχου.

Πηγή φωτο: Aigialeia TV

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice