OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Μείωση 15% στην ταφή απορριμάτων τον Σεπτέμβρη

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα για τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης στη «μάχη» για τη μείωση της ταφής των απορριμμάτων και τον Σεπτέμβριο του 2024.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης και τον Σεπτέμβριο του 2024 έχει μειώσει την ταφή απορριμμάτων (πράσινος κάδος) σε ποσοστό περίπου15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023. Πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2024 οδηγήθηκαν για ταφή 142 τόνοι απορριμμάτων λιγότεροι σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Από την αρχή του έτους μειώνουμε σταθερά την ταφή των απορριμμάτων. Μόνο τον Σεπτέμβριο η ταφή των απορριμμάτων μειώθηκε περισσότερο από 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το προηγούμενο έτος. Η μείωση της ταφής κατά 142 τόνους μέσα σε ένα μήνα σημαίνει ότι στείλαμε 23 λιγότερα απορριμματοφόρα στη χωματερή (ΧΥΤΑ). Συνεχίζουμε καθημερινά να εργαζόμαστε με σκοπό να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τη μείωση της ταφής απορριμμάτων. Ο αγώνας μας είναι καθημερινός και αδιάκοπος. Αν σεβαστούμε όλοι τη λειτουργία των ρευμάτων Ανακύκλωσης και το νέο Κανονισμό Καθαριότητας, τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια για την πόλη μας».

Σχετικά Άρθρα

«Η Τέχνη στο πέρασμα του χρόνου» στον Δήμο Ηλιούπολης

otavoice

Δ.Αθηναίων: Έργα αναβάθμισης σε 6 σχολεία και 2 παιδικές χαρές

otavoice

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αρκαδίας σε έργα οδικής ασφάλειας

otavoice

Π.Π: Υπογραφή σύμβασης ύψους 150.000ευρώ για αναβάθμιση οδικού δικτύου

otavoice

ΛΑΣΥ: Όχι στα επιχειρηματικά φωτοβολταικά που καταστρέφουν τον Θεσσαλικό κάμπο

otavoice

Π.Κ.Μ: Εξοπλίζει ΚΥ και Τοπικά Ιατρεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

otavoice