OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Δίου-Ολύμπου: Ολοκληρώθηκε η «19η Γιορτή του Αγρότη και Κτηνοτρόφου»

Αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην αγροτική ημερίδα που διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της «19ης Γιορτής του Αγρότη και Κτηνοτρόφου» του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στην Καρίτσα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές της ημερίδας και τα αντίστοιχα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν ήταν η Ελένη Χατζή, διευθύντρια του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ, με θέμα «Φυσικοί κίνδυνοι στην εποχή της κλιματικής κρίσης», ο Μιχαήλ Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής Δενδροκομίας Α.Π.Θ., με θέμα «Nέες προσεγγίσεις στην καλλιέργεια ακτινιδιάς σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής» και ο Ιωσήφ Μπιζέλης, Ομότιμος Καθηγητής τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «To μέλλον της αιγοπροβατοτροφίας και τα διλήμματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας κτηνοτρόφος».

Την ημερίδα, που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην Καρίτσα, συντόνισε ο δημοσιογράφος αγροτικών θεμάτων, Γιάννης Τσιμπονίδης.

Όπως σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Γερολιόλιος, η αγροτική ημερίδα θα καθιερωθεί στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας της «Γιορτής του Αγρότη», αναδεικνύοντας κάθε χρόνο ένα επίκαιρο ζήτημα που απασχολεί την αγροτική καλλιέργεια και κτηνοτροφία, με καλεσμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Ζκάγιας, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΕΣΚΟ.

Στο πλαίσιο αναγνώρισης της προσφοράς του στην αγροτική ανάπτυξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, ιδιαίτερα στον τομέα του ακτινιδίου και των σταφυλιών, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου τίμησε τον κ. Δημήτριο Μανώση. Την τιμητική πλακέτα προσέφερε στον κ. Μανώση ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Την ίδιο απόγευμα διοργανώθηκε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή επτά πολιτιστικών συλλόγων, στο χώρο της Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας στο δημοτικό γήπεδο της Καρίτσας.

Στο κλείσιμο της διήμερης αγροτικής έκθεσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 60 εκθέτες, χόρεψαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών των συλλόγων:

– Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου
– Πολιτιστικός Σύλλογος «Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς»
– Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα «Ο Άγιος Σπυρίδωνας»
– Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας «Ο Όλυμπος»
– Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος»
– Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας
– Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας «Ο Κατσαντώνης»

Η «19η Γιορτή του Αγρότη και Κτηνοτρόφου» με τη διήμερη Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας και την αγροτική ημερίδα, ήταν μία συνδιοργάνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΠΕΣΚΟ.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανανεώνουν το ραντεβού με τους επαγγελματίες του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου, τους συνεταιρισμούς και συλλόγους, για την επετειακή «20η Γιορτή του Αγρότη και Κτηνοτρόφου».

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice