OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

Το νέο Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Καπετάν Βαγγέλη 4 στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, παρουσία των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμη Χατζηθεόκλητου και Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία, Λάζαρου Ζαχαριάδη, του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Υγείας, Δημήτρη Σκούτα και του Προέδρου της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, Μανώλη Σύλλη.

Πρόκειται για το δεύτερο ιατρείο που παρέδωσε η νέα δημοτική αρχή και το τέταρτο συνολικά που λειτουργεί στα όρια του Δήμου, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κλινική εξέταση, συνταγογράφηση, υπερηχοτομογραφία, κλπ) σε ευάλωτες ομάδες και στα μέλη των ΚΑΠΗ.

Η νέα δομή, η οποία δημιουργήθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου λειτουργεί το 12ο παράρτημα ΚΑΠΗ του Δήμου, διαθέτει διάφορες ειδικότητες γιατρών, καρδιολόγο, παθολόγο, γυναικολόγο, ΩΡΛ, παιδίατρο, γενικό ιατρό, ακτινοδιαγνώστη, καθώς επίσης διατροφολόγο – διαιτολόγο. Στο ιατρείο υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πιεσόμετρο, ακουστικά, ηλεκτροκαρδιογράφος, υπερηχοτομογράφος με τέσσερις κεφαλές για να μπορούν να γίνονται όλοι οι δυνατοί υπέρηχοι από καρδιολόγο, γυναικολόγο και ακτινοδιαγνώστη. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και σύμφωνα με τα ραντεβού που θα υπάρξουν.

«Μέσα σε λίγες μέρες και στο σύντομο διάστημα που είμαστε διοίκηση εγκαινιάσαμε και δώσαμε σε λειτουργία και δεύτερο δημοτικό ιατρείο, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα παραδώσουμε και το τρίτο δημοτικό Πολυιατρείο στη Β’ κοινότητα», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής να περιλάβει και τα μέλη των ΚΑΠΗ στις ομάδες πολιτών που μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν τις υπηρεσίες των δημοτικών ιατρείων.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηθεόκλητος ανέφερε πως η Διοίκηση έχει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός της τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, δίνοντας έμφαση την ενεργό γήρανση. Όπως είπε η άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να έχουν καλή υγεία πρωτίστως για να απολαμβάνουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, αλλά και για να συνεχίσουν να προσφέρουν στις οικογένειές τους.

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας τίμησε τον ήρωα Ιερέα Α. Παπαθανασίου

otavoice