OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνάντηση γγΠΠ Νίκου Χαρδαλιά με τον Πρέσβη της Ρωσίας Andrey Maslov

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2019, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Andrey Maslov.

Ο Ρώσος Πρέσβης αρχικά συνεχάρη τον Γενικό Γραμματέα για την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά και για τα αντανακλαστικά και θετικά αποτελέσματα της ΓΓΠΠ στη διαχείριση των πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο. Στην συνέχεια σημείωσε ότι προσβλέπει στη προοπτική συνεργασίας, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη διμερών σχέσεων στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας και προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφτεί την Ρωσία τον προσεχή Ιούνιο στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ασφάλειας “International Integrated  Safety and Security Exhibition”  που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Μόσχα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε την πρόθεση της Ελληνικής πλευράς  για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στο πεδίο της αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών.  Υπογράμμισε ότι ενώπιων των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, η εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας καθίσταται επιβεβλημένη με σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές. Επίσης, τον ενημέρωσε για το νέο δόγμα της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας,  η οποία πλέον αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ελλάδας – Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη συνεργασία στο τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί άμεσα η κοινή επιτροπή των δύο χωρών για την εφαρμογή και υλοποίησή της.

Τέλος, τον Πρέσβη συνόδευε η Πρώτη Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Elena Kolesnikova, ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Μάριος Καραγιάννης καθώς και η Ειδική Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού Ελένη Μπόμπου.

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice