OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ν. Προποντίδας: Βραβεύτηκε από το Δήμαρχο η Δρ. Ροδονίκη Αθανασιάδου για το ερευνητικό της έργο

Το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση, προς τους νεοεισαχθέντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μαθητές του ΓΕ.Λ., του ΕΠΑ.Λ. και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, οι οποίοι βραβεύτηκαν για την επιτυχία τους αυτή από το  Δήμαρχο Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά, ήταν η βράβευση της  Δρ. Ροδονίκης Αθανασιάδου.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς, πριν τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών, βράβευσε τη  Δρ. Ροδονίκη Αθανασιάδου για το ερευνητικό της έργο και για την πετυχημένη πορεία της στις επιστήμες, όπου τιμά την Ελλάδα και το Δήμο Ν. Προποντίδας στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., καθώς κατάγεται από τα Ν. Μουδανιά.

Η Δρ. Ροδονίκη Αθανασιάδου παρακολούθησε την Α΄θμια και Β΄θμια εκπαίδευση στα Ν. Μουδανιά και ξεκίνησε τις σπουδές της στο ΑΠΘ με πτυχίο στη Βιολογία το 2001 και πρώτη κατάταξη.

Συνέχισε με master στην έρευνα και δεύτερη κατάταξη στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ στη Μεγ. Βρετανία το 2002, και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Μοριακή Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Μεγ. Βρετανίας το 2008.

Έκτοτε έχει εργαστεί ως Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Μοριακή Βιολογία και Βιοπληροφορική στο Τμήμα Γενετικής και Βιοπληροφορικής του Πανεπιστημίου Άλμπερτ Αινστάιν της Ν. Υόρκης και στο κέντρο γονιδιωματικής ανάλυσης και βιολογίας συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης.

Επίσης έχει εργαστεί ως εξωτερική σύμβουλος εφαρμογών επιστήμης δεδομένων, ως Επισκέπτρια επιστήμονας δεδομένων, ενώ από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ερευνήτρια εφαρμογών επιστήμης δεδομένων στα Τμήματα Πληροφορικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης.

Έχει λάβει υποτροφίες από Οργανισμούς και ιδρύματα της Ελλάδας, Μεγ. Βρετανίας και Αμερικής.

Έχει λάβει όμως και σημαντικά βραβεία :

  • 2 βραβεία για άριστη ακαδημαϊκή απόδοση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας, 1996-1998,
  • Πρώτη θέση στον διαγωνισμό για την καλύτερη ερευνητική πρόταση με στόχο την ανάλυση γονιδιώματως (Illumina) από το τμήμα Βιολογίας του Παν/μιου της Νέας Υόρκης (2014),
  • Βραβείο από το διεθνές επιστημονικό περιοδικό Epigenetics & Chromatin γιά την καλύτερη ερευνητική δημοσίευση του έτους 2015,
  • Πρώτη θέση στην κατηγορία επιστήμη δεδομένων του διαγωνισμού OpenData 2018 από το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, βραβείο το οποίο κάλυψε με εκτενές άρθρο του και το διμηνιαίο περιοδικό του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αλλά και η ημερήσια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας National Herald.

Συμμετέχει επίσης σε συνέδρια, αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος του οργανισμού New York Univercity Postdocs και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΚΟ Future of Research στη Βοστώνη.

Για αυτή της την πορεία και το έργο της, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς, της απένειμε τιμητική διάκριση, προτρέποντας τους νεοεισαχθέντες Φοιτητές και Φοιτήτριες να ακολουθήσουν τα βήματά της.

Σχετικά Άρθρα

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων: «Όχι στις θηριώδεις ανεμογεννήτριες μέσα στον πατραϊκό κόλπο»

otavoice

Ο πατέρας του 19χρονου στο ΔΣ Κασσάνδρας: “Κάποιος πρέπει να μου πει ποιος μου σκότωσε το παιδί μου”

otavoice

Ο Δ. Κατερίνης διοργανώνει Ημερίδα Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης

otavoice

Ολοκληρώνεται ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

otavoice

ΚΕΔΕ: Ξεκίνησαν από τα Γιάννενα οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: «Θα μπούμε μπροστά, να κουρελιάσουμε άδικους νόμους και απειλές»

otavoice