OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Προηγείται στην κούρσα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ταχιάος – Ο Βούγιας περισσότερες θετικές γνώμες

Ο Νίκος Ταχιάος προηγείται στην κούρσα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Egnatia Point of view” για λογαριασμό της εφημερίδας «Μακεδονία».

Ο υποψήφιος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 18,1% σύμφωνα με την δημοσκόπηση και παίρνει κεφάλι στην κούρσα των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθεί δεύτερη η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,5% η οποία υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτος ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,9%.  Ο Σπύρος Βούγιας, την υποστήριξη του οποίου πρόσφατα ανακοίνωσαν Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει ποσοστό 5,9%.

Η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα συγκεντρώνει ποσοστό 4,5% ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πιάνει 3,4%, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης την οποία φιλοξενεί  η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Ακολουθούν οι υποψηφιότητες των Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Μάκη Κυριζίδη, Χάρη Αηδονόπουλου και  Μιχάλη Τρεμόπουλου. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαραινόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 2,7%.   Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί καταγράφοντας ποσοστό πάνω από 27%.

Ενδιαφέροντα είναι τα ποσοστά θετικής ή αρνητικής γνώμης των ερωτώμενων για τα πρόσωπα, καθώς την πιο θετική γνώμη συγκεντρώνει ο Σπύρος Βούγιας με ποσοστό 38,8%, για τον οποίο μεγάλο είναι και το ποσοστό αρνητικής γνώμης καθώς αγγίζει το 30,85. Στη θετική γνώμη ακολουθούν με πολύ μικρές διαφορές οι Ταχιάος, Ορφανός, Νοτοπούλου με ποσοστά 31,4%, 30,4% και 29,8% αντίστοιχα. Ωστόσο για την Κατερίνα Νοτοπούλου οι αρνητικές (39,1%) γνώμες ξεπερνούν τις θετικές, ενώ περισσότερο αρνητική με ποσοστό 47,6%  είναι η γνώμη των ερωτώμενων για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Οι Κων. Ζέρβας, Κ. Γούλα και Γρ. Ζαρωτιάδης συγκεντρώνουν πιο πολλές θετικές από αρνητικές γνώμες, ενώ απόλυτη ισορροπία εμφανίζει ο Μ. Κυριζίδης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στο ερώτημα πώς αξιολογείται το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μπουτάρη. Αρνητικά απάντησε το 50,2%, θετικά το 30,2% ενώ ούτε θετικά ούτε αρνητικά απάντησε το 19,1%.

Σχετικά Άρθρα

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων: «Όχι στις θηριώδεις ανεμογεννήτριες μέσα στον πατραϊκό κόλπο»

otavoice

Ο πατέρας του 19χρονου στο ΔΣ Κασσάνδρας: “Κάποιος πρέπει να μου πει ποιος μου σκότωσε το παιδί μου”

otavoice

Ο Δ. Κατερίνης διοργανώνει Ημερίδα Προσχολικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης

otavoice

Ολοκληρώνεται ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

otavoice

ΚΕΔΕ: Ξεκίνησαν από τα Γιάννενα οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις διαλόγου ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: «Θα μπούμε μπροστά, να κουρελιάσουμε άδικους νόμους και απειλές»

otavoice