OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Τζιτζικώστας για τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών: «Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα»

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει η ΕΝΠΕ μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σήμερα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης και οι Περιφερειάρχες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία προβλέπεται ότι εντός 30 ημερών οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμά τους στον λογαριασμό ταμειακής τους διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την υπουργική απόφαση για υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προχώρησε σε δηλώσεις κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα. Μετά την κύρωση από τη Βουλή της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών απέναντι στη βούληση του 80% των Ελλήνων, σήμερα η κυβέρνηση δίνει εντολή σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, να πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση. Με τη λογική: ‘Αποφασίζουμε και διατάσσουμε’. Αυτά δεν αρμόζουν σε μια Δημοκρατία, δεν αρμόζουν στην Ελλάδα του 2019, γιατί εκτός όλων αυτών, εάν προχωρήσει αυτή η απόφαση της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία των ίδιων των Περιφερειών.

Αυτά δεν είναι χρήματα που κάθονται στην άκρη. Αυτά είναι χρήματα που τα αξιοποιούν οι Περιφέρειες για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να μας ξεκαθαρίσει, τί από τα δύο ισχύει; Βγήκαμε τον προηγούμενο Αύγουστο από τα μνημόνια και η οικονομία ανακάμπτει ή τελικά είμαστε ακόμη στο 2015 και πρέπει πάλι να αφαιμάξουμε όλους τους φορείς του Δημοσίου; Η ερώτηση είναι απλή και περιμένουμε απαντήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice