OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εντολή ανανέωσης του αυτοδιοικητικού σκηνικού κατά την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020”

Δυναμικό παρών έδωσαν οι κάτοικοι των Μελισσίων στην πρώτη επίσημη εκδήλωση-παρουσίαση του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020, την Κυριακή 17 ΜΑΡΤΊΟΥ 2019.

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, όπου 500 και πλέον πολίτες κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος Παλαιοδήμος, με την ομάδα των σαράντα πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού, παρουσίασε τις βασικές αρχές και θέσεις του οράματος, Δήμος Πεντέλης μία ΠΡΑΣΙΝΗ-ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος και υποψήφια κ. Άντα Μπούσουλα – Χάνου η οποία τόνισε ότι μέσα από την ένωση δυνάμεων με τον Άγγελο Παλαιοδήμο, με γνώση, πολυεπίπεδη αυτοδιοικητική εμπειρία και εκφρασμένο έργο, κοιτάζουμε στο μέλλον  με όραμα και σχέδιο για την επόμενη δεκαετία . Σε πνεύμα συνεργατικής αυτοδιοικητικής κουλτούρας, που προτάσει το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ, παρουσίασε πρώτα την ομάδα των υποψηφίων του συνδυασμού.

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 και υποψήφιος δήμαρχος Άγγελος Παλαιοδήμος,  μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ανέδειξε την αναγκαιότητα αλλαγής του αυτοδιοικητικού σκηνικού της πόλης μέσα από ένα ΝΕΟ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ σχήμα, που θα θέσει σε προτεραιότητα την ένωση δυνάμεων, το ομαδικό πνεύμα, την συναίνεση, τη συμπαραγωγή ιδεών. Τόνισε ότι βασικός του στόχος για την επόμενη τετραετία είναι να ενώσει την πόλη μέσα από ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει τη διοικητική, πολεοδομική, αναπτυξιακή, κυκλοφοριακή και  πολιτιστική σύζευξη των δημοτικών κοινοτήτων και θα διασφαλίζει λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα – προβλήματα που χρονίζουν, “γιατί η πόλη είναι ΜΙΑ και τα προβλήματα της κάθε δημοτικής κοινότητας και της κάθε γειτονιάς πρέπει να αφορούν όλους μας” .

Στη συνέχεια παρουσίασε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού ΠΕΝΤΕΛΗ 2020, και τους τρεις προγραμματικούς άξονες: ΠΡΑΣΙΝΗ – ΕΞΥΠΝΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ στη βάση των αρχών και µεθόδων της βιώσιµης και αειφόρου ανάπτυξης δίνοντας έµφαση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, στην προστασία και αξιοποίηση του Πεντελικού, των περιαστικών δασών και των ρεµάτων, στο σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριµµάτων, στη βελτίωση του αστικού σχεδιασµού µε εξειδικευµένες παρεµβάσεις, στη µείωση του ενεργειακού αποτυπώµατος µέσα από την εκτεταµένη χρήση των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας και των νέων τεχνολογιών.

ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ με εκτενή και έξυπνη  χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών προκειµένου να γίνουν οι υποδοµές και οι κρίσιµοι τοµείς της ευφυέστεροι και αποδοτικοί για τη βελτίωση της καθηµερινής ζωής των κατοίκων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, µια αλληλέγγυα, ασφαλής, ενεργή, διαδραστική, και συµµετοχική κοινότητα, η οποία θα στηρίζεται σε πέντε βασικές αρχές:

 

  • Την αλληλεγγύη απέναντι σε ευπαθείς οµάδες πληθυσµού.

  • Την παροχή ασφάλειας ως βασική προϋπόθεση της ποιότητας ζωής.

  • Τη λήψη κάθε είδους απόφασης, όσο το δυνατόν εγγύτερα στο επίπεδο του πολίτη.

  • Την απόλυτη διαφάνεια στην υλοποίηση της απόφασης.

  • Τη συχνή λογοδοσία των τοπικών αρχών για την πορεία των αποφάσεων που λαµβάνουν και εκτελούν.

 

Τελειώνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολυπληθές και πολυσυλλεκτικό δυναμικό του συνδυασμού το οποίο έχει θέληση, γνώση, εμπειρία, όρεξη και διάθεση για προσφορά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο τ. Υφυπουργός Υγείας και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παπαδέλης  Φραγκλίνος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Πισιμίσης Ιωάννης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Αναγνωστοπούλου Μαργαρίτα, ο τ. Αντιδήμαρχος Μελισσίων κ. Κωστόπουλος Βασίλης, ο Στρατηγός ε.α. κ. Τόιλος Χρήστος, ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης κ. Πανδράς Άγγελος, ο τοπικός σύμβουλος Μελισσίων κ, Φραντζής Απόστολος, ο γραμματέας της Β3 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαδάκης Μιλτιάδης, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων κ. Κρουστάλλης Γιάννης, ο τ. Δ/ντης 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ κ. Κορμπάκης Θεόδωρος, η τ. Δ/ντρια ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. Δεληγιάννη Ειρήνη, ο τ. Δ/ντης ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ κ. Μελισσάρης Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “”ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ” κ. Ζευγώλης Βασίλης,ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΚΑΠΗ Μελισσίων κ. Κοτρίδης Ευάγγελος, ο πρόεδρος της “Επιτροπής Ειρήνης Μελισσίων” κ. Κυβέλος Μάκης, εκπρόσωπος του  Α.Ο.Μ. κ. Γεωργιάδης Γεώργιος και αρκετοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής.

Ακολουθεί η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Άγγελου Παλαιοδήμου:

“Αγαπητοί συμπολίτες,

Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό που συμβαίνει εδώ σήμερα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και κάθε ένα χωριστά που αγκαλιάσατε θερμά αυτό το εγχείρημα που έχει μόλις τέσσερις  μήνες ζωής και θέλετε να στηρίξετε μια εντελώς νέα ομάδα ικανών ανθρώπων και έναν άλλο δρόμο. Ένα δρόμο πιο προοδευτικό, πιο ανθρώπινο, πιο δημοκρατικό, πιο διαφανή, πιο συμμετοχικό και με περισσότερες προϋποθέσεις ανάπτυξης για το δήμο μας.

Τέσσερις μήνες πριν, η ανακοίνωση της δημιουργίας ενος νέου αυτοδιοικητικού σχήματος σχολιάστηκε από πολλούς καλοθελητές ως ένα άλμα στο κενό, ως μια απερίσκεπτη ενέργεια. Ευτυχώς, διαψεύστηκαν! Διαψεύστηκαν γιατί η κίνηση αυτή δεν έγινε καθόλου στην τύχη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, συζήτησα με αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη, αφουγκράστηκα τους ενεργούς πολίτες,  αλλά και τη σιωπηρή πλειοψηφία, που στέκεται αδρανής και αναποφάσιστη απέναντι στο σημερινό τελματωμένο αυτοδιοικητικό σκηνικό που δεν έχει κάτι άλλο να δώσει. Έτσι, διαπίστωσα ότι είναι έκδηλη η ανάγκη αντιπροσώπευσης όλων, μέσα από ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα με οικολογικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και ξεκάθαρα δημοκρατικό προσανατολισμό. ‘Ενα σχήμα που θα διατυπώσει όραμα και σχέδιο για την επόμενη δεκαετία, για τα Μελίσσια, τη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη  καθιστώντας την μια ΠΡΑΣΙΝΗ – ΕΞΥΠΝΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ.

Μετά από δώδεκα χρόνια ενασχόλησης μου με την αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων τα επτά από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και τα τέσσερα από θέση διοίκησης, ανέλαβα την πρωτοβουλία να είμαι επικεφαλής ενός νέου συνδυασμού, και, έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος, θα προχωρήσω μαζί με όλους αυτούς, με όλους εσάς που κοιτάτε το μέλλον και δεν φοβάστε να το αλλάξετε. Γιατί όπως είπε και ο Kennedy «η αλλαγή είναι ο νόμος της ζωής και αυτοί που κοιτούν μόνο το παρελθόν ή το παρόν είναι σίγουρο ότι θα χάσουν το μέλλον»

Αγαπητοί Συμπολίτες

Μόλις πριν από λίγο, με την ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού μας, κάναμε σε όλους γνωστή την αυτοδιοικητική μας ταυτότητα, το αυτοδιοικητικό μας DNA. Κοινοποιήσαμε σε όλους σας  τη δημοκρατική μας κουλτούρα, την βαθιά πίστη μας ότι το ΕΜΕΙΣ πρέπει να μπει μπροστά από το ΕΓΩ, ότι η ομαδική δουλειά, η πολυσυλλεκτικότητα, η ένωση δυνάμεων είναι προαπαιτούμενο για την επίτευξη σημαντικών στόχων.  Σήμερα, λοιπόν, εγκαινιάζουμε μια νέα αυτοδιοικητική κουλτούρα.

Στέκομαι εδώ μπροστά σας ως σημαιοφόρος αυτή της νέας αυτοδιοικητικής κουλτούρας για τον τόπο μας. Τα επικοινωνιακά ταλέντα, οι κομματικές ταυτότητες, τα αστραφτερά χαμόγελα και οι θερμές χειραψίες, δεν αρκούν. Οι μεσσιανικές ιδεοληψίες, οι εξαρτήσεις, η ενός ανδρός αρχή, το διαίρει και βασίλευε, η ηθικολογία, η πόλωση, η  σκανδαλολογία και ο παραγοντισμός, πρέπει να πάνε οριστικά στη άκρη. Ήρθε η ώρα για κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό. Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε την αυτοδιοίκηση ως φορέα αξιών, οραμάτων, ελπίδας και προοπτικής για κάτι ΝΕΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ και  ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ. Ήρθε λοιπόν η ώρα:

  1. Να δώσουμε φωνή στο πολίτη
  2. Να ανανεώσουμε το πολιτικό προσωπικό με νέους, όχι μόνο σε ηλικία, συμπολίτες μας που είναι έτοιμοι να προσφέρουν, επειδή έχουν τη θέληση, τη γνώση και τη δύναμη, επειδή θέλουν, γνωρίζουν και μπορούν
  3. Να σταματήσουμε την πελατειακή λογική και την αποσπασματική επίλυση προβλημάτων
  4. Να πείσουμε τους νέους άξιους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά
  5. Να ενώσουμε δυνάμεις

Και αυτό αγαπητοί φίλοι έχει ήδη ξεκινήσει να  υλοποιείται. Μόλις ενάμιση μήνα πριν, ενώσαμε δυνάμεις με την ομάδα,  της Άντας Μπούσουλα, μία δημοτική σύμβουλος με τεράστια εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Η Αντα Μπούσουλα, μετρά 9 χρόνια δημοτική σύμβουλος και 5 χρόνια αντιδήμαρχος,  έχει ένα βαρύ βιογραφικό που περιλαμβάνει δύο μεταπτυχιακά, εκ των οποίων το ένα με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολύ σημαντικό έργο για την παιδεία και τον πολιτισμό, μέσα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης του οποίου υπήρξε δημιουργός του.

Άντα, θέλω και δημόσια να σε ευχαριστήσω για αυτο το τόσο σημαντικό βήμα που έκανες, για την εξαιρετική συνεργασία μας, για όλα όσα μαθαίνω από σένα και για την δυνατή φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ μας

Είμαστε όμως εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις και με άλλες ομάδες ή μονάδες. Να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα συναίνεσης και συνεννόησης και με άλλες συλλογικότητες. Να βάλουμε στο  περιθώριο όλους αυτούς που για τους δικούς τους λόγους βολεύονταν πολιτικά, σπέρνοντας τη διχόνοια ανάμεσα στους δημότες, ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις, ανάμεσα σε δημοτικές κοινότητες.

Είμαστε εδώ, όμως, και για να ενώσουμε την πόλη. Να κάνουμε πράξη αυτό που δεν κατάφεραν κάποιοι άλλοι. Να την ενώσουμε διοικητικά, πολεοδομικά, συγκοινωνιακά, κυκλοφοριακά, πολιτιστικά. Γιατί η πόλη είναι ΜΙΑ και τα προβλήματα της κάθε δημοτικής κοινότητας και της κάθε γειτονιάς αφορούν και πρέπει να αφορούν όλους μας. Γιατί όλα τα σοβαρα ζητήματα της πόλης μας δεν μπορούν άλλο να περιμένουν τη λύση τους

Η απόκτηση του Δάσους Παπαδημητρίου και της Πλατείας Πόγκα, η αξιοποίηση του ΝΙΕΘ, του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας και των ανενεργών λατομείων, η αγορά ελεύθερων χώρων για τη δημιουργία πλατειών, παιδικών χαρών και χώρων άθλησης, η δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η επίλυση δασικών θεμάτων, η προστασία και αξιοποίηση του Πεντελικού, των ρεμάτων και δασικών χώρων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η διόρθωση περιβαλλοντικών λαθών- εγκλημάτων, η δημιουργία νέων σχολείων και παιδικών σταθμών, η επίλυση του κυκλοφοριακού και η δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων και η ασφαλτόστρωση των  δρόμων, ο προγραμματισμός πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων για όλους τους κατοίκους και η ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής ταυτότητας των πόλεών μας από το αρχαίο λατομείο και την οδό λιθαγωγίας μέχρι τη γέφυρα 5 καμάρες , από το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι τους μοναδικούς θρησκευτικούς θησαυρούς δεν μπορούν άλλο να περιμένουν.

Το όραμα μας για την επόμενη δεκαετία αγαπητοί φίλοι συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις. Πράσινη – Έξυπνη – Δημοκρατική Πόλη

Πράσινη πόλη

Γιατί θέλουµε η πόλη µας να οργανωθεί στη βάση των αρχών και µεθόδων της βιώσιµης και αειφόρου ανάπτυξης, δίνοντας έµφαση στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, την προστασία και αξιοποίηση του Πεντελικού, των περιαστικών δασών και των ρεµάτων, στο σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριµµάτων, τη βελτίωση του αστικού σχεδιασµού µε εξειδικευµένες παρεµβάσεις (επίλυση θεµάτων χρήσεων γης, αγορά ελεύθερων χώρων, δηµιουργία δηµοτικών χώρων στάθµευσης, πολιτισµού και αθλητισµού, σχολείων και παιδικών χαρών), στη µείωση του ενεργειακού αποτυπώµατος, µέσα από την εκτεταµένη χρήση των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας και των νέων τεχνολογιών.

Έξυπνη πόλη

Γιατί θέλουµε η πόλη µας να κάνει εκτενή και έξυπνη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προκειµένου να γίνουν οι υποδοµές και οι κρίσιµοι τοµείς της (διοίκηση, εκπαίδευση, καθαριότητα, υγεία, µεταφορές, ενέργεια, νερό, έλεγχος περιβάλλοντος, πολιτική προστασία και ασφάλεια, πολιτιστικό προϊόν) ευφυέστεροι και αποδοτικοί για τη βελτίωση της καθηµερινής ζωής των κατοίκων.

Δημοκρατική πόλη

Γιατί θέλουµε η πόλη µας να γίνει µια αλληλέγγυα, ασφαλής, ενεργή, διαδραστική, και συµµετοχική κοινότητα, η οποία θα στηρίζεται σε πέντε βασικές αρχές:

  1. Την αλληλεγγύη απέναντι σε ευπαθείς οµάδες πληθυσµού.
  2. Την παροχή ασφάλειας ως βασική προϋπόθεση της ποιότητας ζωής.
  3. Τη λήψη κάθε είδους απόφασης, όσο το δυνατόν εγγύτερα στο επίπεδο του πολίτη.
  4. Την απόλυτη διαφάνεια στην υλοποίηση της απόφασης.
  5. Τη συχνή λογοδοσία των τοπικών αρχών για την πορεία των αποφάσεων που λαµβάνουν και εκτελούν.

Για αυτό το όραμα με αυτή τη μεγάλη ομάδα έχουμε ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίσουμε να οργώνουμε την πόλη! Από την Πλατεία του Αγίου Γεωργίου μέχρι τον Παλιάγιαννη, από του Μαγγίνα μέχρι το Παπαδημητρίου, από την εκκλησία της  Ζωοδόχου Πηγής μέχρι το Σισμανόγλειο, από τις Πέντε Καμάρες μέχρι την Αγία Μαρίνα, από τον Άγιο Σύλλα μέχρι την Προφήτη Ηλία και το Θάλωσι, από την Πλατεία της Νέας Πεντέλης ως το Μορτερό, από το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, ως το Νοσοκομείο Παίδων, από την την Πλατεία Αγίας Τριάδας μέχρι την Γκορτσέζα

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Είμαι περήφανος για αυτή τη μεγάλη και πολυσυλλεκτική ομάδα.

Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που έχουμε θέληση, γνώση, εμπειρία και δύναμη. Μια ομάδα που θέλει, γνωρίζει και μπορεί:

    • να σχεδιάζει και να υλοποιεί, γιατί έχει 5 πτυχιούχους μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,
      • τον Τοπογράφο Μηχανικό Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
      • τον Χημικό Μηχανικό Κώστα Τσιλιφώνη
      • τον Πολιτικό Μηχανικό Δημοσθένη Σγουμπόπουλο
      • την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Δανάη Χατζηγιάννη
      • τον Μηχανολόγο Μηχανικό Θρασύβουλο Ρεκουνιώτη
    • να αναγνωρίζει  τις πραγματικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας και το ρόλο που μπορεί να παίξει στην τοπική κοινωνία στο τρίπτυχο παιδεία-πολιτισμός -αθλητισμός, γιατί έχουμε 3 εκπαιδευτικούς
      • τη δασκάλα Δέσποινα Μπασακάρου
      • το δάσκαλο Ηλία Ζαχαρόπουλο
      • τη δασκάλα – μουσικό Μαρία Τσικούρα  
    • να αφουγκραστεί τη νεολαία, να της δώσει βήμα, να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία της ώστε να σχεδιάσουμε και να δώσουμε λύσεις μαζί, γιατί έχουμε στην ομάδα μας 5 φοιτητές και πτυχιούχους κάτω των 25 ετών
      • τη φιλόλογο  Φανή Αποστολοπούλου
      • τον οικονομολόγο Ένι Σαλάρη

 

  • την κοινωνιολόγο Κατερίνα Μορατζή
    • τη φοιτήτρια Γεωπονικής Ειρήνη Φραντζή
    • το φοιτητή  Γερμανικής Φιλολογίας Αλέξανδρο Μούστα (2000)
  • να αναπτύξει συνεργασίες με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να διεκδικήσει την ένταξη μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί έχουμε στην ομάδα μας τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Νίκο Τσότσολα
  • να χειριστεί υψηλού επιπέδου νομικά θέματα γιατί έχουμε στην ομάδα μας τη δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Παπαγιαννίδου – Δημοπούλου Σέβη
  • να ελέγχει την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου και να συνεργάζεται με την οικονομική υπηρεσία γιατί έχουμε την τ. Διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομικών Άννα Κουσουλού
  • να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα και δράσεις για την πολιτική προστασία και την ασφάλεια της πόλης, γιατί έχουμε
    • τον απόστρατο αξιωματικό της Αστυνομίας Ηλία Μυλωνά
    • τον απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκο Αντωνάκη
  • να κάνει το Δήμο Πεντέλης, έξυπνο – ψηφιακό δήμο γιατί έχουμε
    • το guru της Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικό Μηχανικό και Γενικό Διευθυντή του ΟΤΕ, Γιώργο Θεοδώρου
    • την αναλύτρια συστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Χριστίνα Κωνσταντινίδου
  • να στηρίξει το γονεϊκό κίνημα και τις δράσεις πολιτισμού – αθλητισμού  – δημιουργικής επιμόρφωσης μέσα στα σχολεία, γιατί έχουμε ανθρώπους που διετέλεσαν και διατελούν επικεφαλής Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων
    • τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης Νίκο Γαλανόπουλο
    • την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων  Φωτεινή Δεληδήμου
    • την τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων Νάταλι – Μιλοσέβσκα – Κουμαντάκη
    • την επί σειρά ετών πρόεδρο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού – Γυμνασίου Μελισσίων Ανδρομάχη Σατολιά Αρβανίτη
  • να αντιληφθεί το σύγχρονο τρόπο ζωής, τις αγωνίες των εργαζομένων, τα αυτονόητα που πρέπει να προσφέρει ένας σύγχρονος Δήμος αλλά και να προτείνει δράσεις για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας γιατί έχουμε οικογενειάρχες του μόχθου, του ελεύθερου επαγγέλματος και των επιχειρήσεων
    • την ιδιωτική υπάλληλο Μαργαρίτα Αλεξίου
    • την εκπαιδεύτρια οδηγών Αλεξια Γιατζόγλου
    • την ελεύθερη επαγγελματία Φαίη Δημητριάδου
    • το δημοσιογράφο Ειδικού Τύπου Άρη Κόκκα
    • τον Υπεύθυνο Δημιουργικού εταιρείας εκτυπώσεων Παναγιώτη Ίτσιο
    • την Ιδιοκτήτρια διαφημιστικής εταιρείας Κοτρότσου Ιλένια
    • την ιδιωτική υπάλληλο Κουμουρά Αμαλία
    • τον ελεύθερο επαγγελματία Παναγιώτη Κρανιώτη
    • τον επιχειρηματία Μπάμπη Μπιρμπιλόπουλο
    • τον ιδιοκτήτη σχολής  οδηγών και εκπαιδευτή εκπαιδευτών Γιώργο Παπαγιαννίδη
    • την αισθητικό Βασιλική Φουρτούνη
    • τον ελεύθερο επαγγελματία Σπύρο Φρεμεντίτη
  • να στηρίξει και να εμπνεύσει τον εθελοντισμό γιατί έχουμε τους φανατικούς εθελοντές
    • το τ. στέλεχος την Εθνικής Τράπεζας Τζένη Μαρούλη
    • την καθηγήτρια Αγγλικών Μαίρη Στεφάνου
    • την καθηγήτρια χορού Σιδηρουργού-Θεοδωροπούλου Αναστασία
  • να μεταδώσει γνώση  και να επιμορφώσει νέα αυτοδιοικητικά στελέχη γιατί έχουμε την επί σειρά ετών Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα

Εκτός όμως από όλους αυτούς που έθεσαν τον εαυτό τους στην πρώτη γραμμή υπάρχει και ένα πλήθος ανθρώπων που λειτουργούν ως σύμβουλοι συμμετέχοντας στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού του συνδυασμού μας. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τα μέλη αυτής της επιτροπής:

  • τον Φραγκλίνο Παπαδέλη τ. Υπουργό Υγείας Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • τον Νίκο Γεραντώνη Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσίων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • την Ζωή Σιάρκου Δικηγόρο
  • τον Χρήστο Σαργέντη επίκουρο καθηγητή του ΕΜΠ
  • τον Απόστολο Φραντζή δημοτικό σύμβουλο Μελισσίων πρ. στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την πόλη. Σήμερα γεννιέται η ελπίδα για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης αλλαγής, και σας καλώ  να πάμε όλοι μαζί , με όλες μας τις δυνάμεις και με ενωτικό πνεύμα να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που περιμένουμε και θέλουμε να δούμε στην πόλη μας.

Με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, σχέδιο και σκληρή δουλειά να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς, και τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ πολύ!”

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice

Δωρεά του Metropolitan General σε 40 σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

otavoice

Διανομή σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Χανίων

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice