OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Την ένταξη στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020» του δικτύου αποχέτευσης Κόνιτσας υπέγραψε ο Αλεξ. Καχριμάνης

Ένα νέο έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, εντάχθηκε με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ. Κ. Κόνιτσας και την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) συνολικού προϋπολογισμού 8.532.974,38 ευρώ.  Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια  Ηπείρου.

Με το έργο αυτό ολοκληρώνονται τα δίκτυα αποχετεύσεως- βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους μεγάλους οικισμούς και σε οικισμούς που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που αποτελούσε βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής.  

Η πράξη που εντάχθηκε στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020» περιλαμβάνει:

–  κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Δ.Δ. Κόνιτσας συνολικού μήκους 27.320m (26.908m αγωγών ελεύθερης επιφάνειας και 412m καταθλιπτικών αγωγών), καθώς και την κατασκευή 3 αντλιοστασίων και

–  μελέτη, κατασκευή και δοκιμαστική λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δήμου Κόνιτσας με τον αγωγό διάθεσης.

Μονάδα  Σωματικής Αποτοξίνωσης στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

«Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στα Ιωάννινα» πρόκειται να λειτουργήσει   στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». H πράξη, με προϋπολογισμό   1.200.693,15 ευρώ, εντάχθηκε με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Η Μονάδα θα αντιμετωπίζει το σύνδρομο  στέρησης σε χρήστες οπιοειδών και αλκοόλ και θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση του γενικού πληθυσμού από όλη την Ελληνική Επικράτεια, καθώς αποτελεί μοναδικό Κέντρο Detox μαζί με το αντίστοιχο πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Η ΜΣΑ θα παρέχει υπηρεσίες διαμονής και θα έχει την δυνατότητα να παραπέμπει σε στεγνά προγράμματα θεραπείας σε όλη την επικράτεια. Θα διαθέτει 24 κλίνες, η λειτουργία της θα είναι εικοσιτετράωρη, ενώ η νοσηλεία θα διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Εκτιμάται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου 200 ωφελούμενους τον χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Αλεξόπουλος: «Στήριξη σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς-Τα παιδιά είναι το μέλλον»

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Ενημέρωση Σακκά για τον αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

otavoice

Δ.Θάσου: Πρόσληψη εργατών, πολιτών τρίτων χωρών, με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice

Π.Ι.Ν: Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για έργα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

otavoice

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε τη συνάντηση των Πρέσβεων

otavoice

Δ.Κυθήρων: Ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση 3 νέων μονάδων αφαλάτωσης

otavoice