OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συνεχίζει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή (30/6) σε όλες της περιοχές της Περιφέρειας Αττικής

Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε το Σάββατο 29-6-2019 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στην Περιφέρειας Αττική (συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων) αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κατηγορία 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή. 

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Σε ισχύ για τις περιοχές όπου προβλέπεται πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας (4) οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και “ευπαθείς” περιοχές των οικείων Αντιπεριφερειαρχών (πατήστε εδώ για την Πεφιφερειακή Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών για την οποία εκδόηκε νέα απόφαση για το έτος 2019 και  εδώ για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες).

Συνιστάται στους πολίτεςκαι στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ενημεωνόμαστε και προστατευόμαστε. Ακολουθούμε οδηγίες και λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα.

Δασικές Πυρκαγιές - Προστάτευσε τις αγροτικές εγκαταστάσειςΜε απλές κινήσεις μπορείς να προστατευτείς Δασικές Πυρκαγιές ΓΓΠΠ

Δασικές Πυρκαγιές Προετοίμασε την ιδιοκτησία σου

Αναλυτικότερες οδηγίες και πληφοφορίες για θέματα αυτοπροστασίας των πολιτών και των επαγγελματικών ομάδων μπορούν να βρεθούν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής στους ακόλουθους συνδέσμους:

Παραλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις προβλέψεις της ΕΜΥ (www.emy.gr) για την εξέλιξη του καιρού και τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) για το δείκτη επικνδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιοχές που βρίσκονται ή πρόκειται να κινηθούν.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice

Δωρεά του Metropolitan General σε 40 σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

otavoice

Διανομή σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Χανίων

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice