OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αριστοτέλη: Προχωράει η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιερισσού, με υπογραφή Βαλιάνου

Tο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής «Τζούρβα» της Ιερισσού, το οποίο είχε εντάξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο ΕΣΠΑ 2014-2020  από τον Μάιο του 2018, υπέγραψε  ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος.

Η προκήρυξη για τον διαγωνισμό του έργου, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Δήμου Αριστοτέλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας της περιαστικής περιοχής της Ιερισσού σε μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων και για συνολική λεκάνη απορροής 1,344 τ.χλμ. Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.970.000 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ποσού για αναθεώρηση και Φ.Π.Α.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2019, στις 11:00 π.μ. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 09-10-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε τριακόσιες εξήντα (360) ημερολογιακές μέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σχολίασε την αναγκαιότητα θωράκισης της περιοχής λόγω της κλιματικής αλλαγής , που έχει επιδεινώσει τα καιρικά φαινόμενα και ανέφερε ότι  επισπεύδουν τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή , μιας και θεωρεί ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια.

Η λεπτομερής δήλωση του δημάρχου Αριστοτέλη:

«Αποφασίσαμε την επιτάχυνση και άμεση δημοπράτηση ενός αναγκαίου έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ιερισσού, αξιοποιώντας και την προεργασία που είχε γίνει επί των ημερών της προηγούμενη δημοτικής αρχής. Με την αυξανόμενη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια και τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν, δεν δικαιολογείται η παραμικρή κωλυσιεργία σε έργα προστασίας των οικισμών και των δημοτών μας. Πόσο μάλλον, όταν αυτά έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και 16 μήνες, με τα χρονικά περιθώρια απορρόφησης των πόρων να στενεύουν. Πατάμε “γκάζι” με προορισμό την απτή αποτελεσματικότητα.»

Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice