OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Κρήτης: Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Ομάδας ενδιαφερομένων φορέων για το έργο «WINPOL» INTERREG EUROPE

Στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου της  Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  28-11-2019, η 2η συνάντηση της Ομάδας των ενδιαφερόμενων μελών του ευρωπαϊκού έργου «WINPOL» INTERREG EUROPE – “Waste Management Intelligent Systems and Policies – Έξυπνα συστήματα και πολιτικές στη διαχείριση αποβλήτων”. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του θεματικού σεμιναρίου που προηγήθηκε στο Βέλγιο (Αμβέρσα και Γάνδη) στις 19-21 Νοεμβρίου 2019 στο οποίο  συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Ρεθύμνης. Εκεί οι εταίροι ενημερώθηκαν για 11 νέες πρακτικές που αφορούσαν καινοτόμα μοντέλα συλλογής, πρόληψης επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης απορριμμάτων και επισκέφθηκαν καινοτόμες  μονάδες και συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Βασικός στόχος του έργου είναι να μεταφέρονται οι πληροφορίες, οι εμπειρίες και οι γνώσεις στις τοπικές κοινωνίες των εταίρων. Στα πλαίσια αυτά οργανώθηκε από την Περιφέρεια η συνάντηση ενημέρωσης των ενδιαφερομένων μελών του έργου και η μεταφορά τεχνογνωσίας. Τα ενδιαφερόμενα μέλη σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ηρακλείου θα προχωρήσουν στη συνέχεια σε μια αξιολόγηση όλων αυτών των πληροφοριών για να ακολουθήσει μια ευρύτερη διαβούλευση με τους Δήμους και ΦΟΔΣΑ για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Περιβάλλοντος Ξυλούρης Νικόλαος καθώς και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Καργάκη (συντονίστρια του έργου για την Περιφέρεια Κρήτης),  Δρ. Μαρία Κανδηλογιαννάκη, ο κ. Μάνος Μεθυμάκης και ο Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο κ. Μανώλης Σκαρβελάκης (συντονιστής του έργου για το  Δ. Ηρακλείου) παρουσίασε το πρόγραμμα «Food for Feed», που τρέχει σήμερα πιλοτικά ο Δήμος σε συνεργασία με μεγάλα ξενοδοχεία στην πόλη του Ηρακλείου και το οποίο θα ενταχθεί ως καλή πρακτική σε αυτές του προγράμματος WINPOL μετά και την παρουσίασή του στην συνάντηση της Αμβέρσας.

Από την μεριά της η κα Γκολφινοπούλου Νικολέτα Αν. Διευθύντρια καθαριότητας, διαχείρισης απορριμμάτων – αστικού περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου παρουσίασε  το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο Δήμο Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης με τίτλο  «Έξυπνη συλλογή χρησιμοποιημένου λαδιού μαγειρέματος (UCO) και μετατροπή του σε βιοντίζελ». Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην συνάντηση της Αμβέρσας αναμένοντας και αυτό την έγκριση των εταίρων προκειμένου να ενταχθεί ως καλή πρακτική σε αυτές του προγράμματος winpol.

Ο Δρ Αντώνιος Παπαδάκης παρουσίασε όλες τις πληροφορίες και συμπεράσματα που αποκόμισε από τα καινοτόμα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων στις τρεις εγκαταστάσεις που επισκέφθηκε κατά την παρουσία του στην συνάντηση των εταίρων στο Βέλγιο. Τέλος η κα Καργάκη Ελένη, πέρα από το συντονισμό της συζήτησης, παρουσίασε τις 11 νέες πρακτικές του θεματικού σεμιναρίου στο Βέλγιο.

Σχετικά Άρθρα

Κάηκε ολοσχερώς η κατοικία του αείμνηστου δημάρχου Σιάτιστας – Τι καταγγέλλει ο νυν δήμαρχος Βοΐου

otavoice

Ο Δήμαρχος Πειραιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής και καινοτομίας στο ΣΕΦ

otavoice

Συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

otavoice

Ο Κώστας Πελετίδης ενάντια στη Νατοϊκή Άσκηση «RamsteinFlag» στην Ανδραβίδα

otavoice

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

otavoice

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024-Δήμαρχος Σπάρτης: Ο υπερμαραθώνιος ψυχής ξεκίνησε!!

otavoice