OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κατέστρεψαν ταΐστρες του Δήμου Μουζακίου για αδέσποτα-Στάθης: Αυτή είναι η παιδεία μας; Αυτός ο σεβασμός στην ξένη, δημόσια περιουσία;

Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης με την απαράδεκτη και απερίσκεπτη κίνηση κάποιων βάνδαλων να καταστρέψουν ταΐστρες για αδέσποτα που τοποθέτησε πρόσφατα ο Δήμος Μουζακίου.

Η Δημοτική Αρχή μερίμνησε για τα αδέσποτα κατά τη διάρκεια της επιδημίας που βάλλει τη χώρα μας και για το λόγο αυτό τοποθέτησε ειδικά δοχεία σίτισής τους σε πέντε σημεία του Δήμου. Όπως άλλωστε ανάφερε και ο Δήμαρχος Φάνης Στάθης χαρακτηριστικά: «Ας μην ξεχνάμε πως η φροντίδα των αδέσποτων δεν αποτελεί μόνο καθήκον του Δήμου, αλλά προσωπικό και κυρίως ηθικό καθήκον όλων μας, ειδικά τις μέρες αυτές».

Ωστόσο, βρέθηκαν κάποιοι άγνωστοι βάνδαλοι που κατέστρεψαν ταΐστρες για αδέσποτα με τον Δήμαρχο να αναρωτιέται: «αυτή είναι η παιδεία μας; Αυτός ο σεβασμός στην ξένη, δημόσια περιουσία;».

Ο Φάνης Στάθης ευχήθηκε αρχικά να πρόκειται για μια πολύ μικρή μερίδα «ανθρώπων» και επικοινώνησε άμεσα με την Διοικητή του Α.Τ Μουζακίου ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά αγνώστων.

Διαβάστε την ανάρτησή του σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, ως Δήμος Μουζακίου τοποθετήσαμε με την συνεργασία των φίλων ζώων Μουζακίου σε 5 σημεία του Δήμου μας ειδικά δοχεία σίτισης αδέσποτων ζώων. Με λύπη μου, αλλά και με οργή σήμερα Σάββατο, δύο μόλις ημέρες μετά δηλαδή, πληροφορήθηκα πως οι δύο «ταΐστρες» που είχαμε τοποθετήσει στην πόλη του Μουζακίου βρέθηκαν σπασμένες!

Προφανέστατη δολιοφθορά!

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Τόσο άντεξε η πολιτισμένη μας συμπεριφορά απέναντι σε αθώα πλάσματα;Αυτή είναι η παιδεία μας;Αυτός είναι ο σεβασμός μας στην ξένη, δημόσια περιουσία;

Είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για μια πολύ μικρή μερίδα «ανθρώπων».

Είμαι όμως αποφασισμένος να μην αφήνω τέτοια περιστατικά να μένουν ατιμώρητα. Επικοινώνησα λοιπόν ήδη με την Διοικητή του Α.Τ Μουζακίου και θα καταθέσω μήνυση κατά αγνώστων.

Υπενθυμίζω πως πρόκειται για δημόσια περιουσία, για χρήματα των συνδημοτών μας και δεν έχει κανένας μα κανένας δικαίωμα να την καταστρέφει! Πληροφορώ δε, ότι θα συνεχίζουμε να τοποθετούμε όπου χρειάζεται δοχεία σίτισης αδέσποτων ζώων, περιττό φυσικά να αναφέρω πως θα αποκαταστήσουμε και θα επανατοποθετήσουμε καινούργια στα σημεία που κατέστρεψαν οι βάνδαλοι.

Ντρέπομαι ειλικρινά που ζουν και κινούνται ανάμεσα μας «δίποδα» που η αξία τους και η ενσυναίσθησή τους υπολείπονται κατά πολύ των «τετραπόδων».

 

Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice