OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Σερρών: Η απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Αλ. Χαλκιόπουλου στην Αριάδνη Παπαφωτίου

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Αριάδνη Παπαφωτίου …ανακάλυψε ξαφνικά ένα πρόβλημα που χρονίζει εδώ και πολλές δεκαετίες.
Ανενημέρωτη και παρασυρμένη από τον «χείμαρρο» του αντιπολιτευτικού της οίστρου, αγνοώντας (ή ακόμα χειρότερα γνωρίζοντας!) την πραγματική κατάσταση στην Κάτω Καμήλα επιδόθηκε σε βερμπαλισμούς και στείρα κριτική, επιδιώκοντας να μας χρεώσει μια διαμορφωμένη κατάσταση.
Τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται, σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, στην περιοχή της Κάτω Καμήλας αποτελούν ένα υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα.
Η επίπεδη, χωρίς κλίσεις, μορφολογία του εδάφους στην περιοχή και το γεγονός ότι ο οικισμός, σε πολλά σημεία, βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δρόμου αποτελούν τις δύο παραμέτρους που δημιουργούν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτά τα στοιχειώδη, που αποδέχονται και οι κάτοικοι του οικισμού, η κ. Παπαφωτίου όφειλε να τα γνωρίζει πριν βιαστεί να μας «πλημμυρίσει» με «βάρκες» και «κουπιά».
Η στείρα αντιπολίτευσή της «μπάζει» από παντού!
Τα «κουπιά» είναι αλήθεια θα τα χρειαστούμε… Ο Δήμος και το δημοτικό συμβούλιο Σερρών, η ΔΕΥΑΣ αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΤΟΕΒ και Περιφέρεια) οφείλουμε να τραβήξουμε «κουπί» για να δώσουμε λύση. Και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε, πάντα, με τη δέουσα σοβαρότητα.
Σήμερα επισκεφθήκαμε μαζί με το δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Γερμανό Καμελίδη, την Κάτω Καμήλα και κυρίως τα περιφερειακά κανάλια απορροής για να ενημερώσουμε, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γεώργιο Πάντσιο, τους κατοίκους της περιοχής για τις επιλογές που ήδη έχουμε επεξεργαστεί για να δώσουμε μια ορθολογική λύση στο πρόβλημα. Λύση που δεν μπορεί να είναι ούτε φθηνή, ούτε εύκολη.
Οι «παραφουσκωμένοι» λογαριασμοί, στους οποίους αναφέρεται η κ. Παπαφωτίου, είναι γνωστό σε όλους, εκτός, ίσως, από την ίδια, ότι προήλθαν από την επιμήκυνση της περιόδου χρέωσης από τη ΔΕΥΑΣ κατά το προηγούμενο έτος και διορθώθηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε όλες τις Κοινότητες, από τη παρούσα Διοίκηση, με την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων.
Την ενημερώνουμε, αν και ήδη θα έπρεπε να το γνωρίζει καθώς απαντήθηκε σε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ότι το αποχετευτικό δίκτυο της Κάτω Καμήλας θα δημοπρατηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η κατασκευή θα ξεκινήσει μέχρι το μήνα Σεπτέμβριο, εντός δηλαδή του χρονικού προγραμματισμού. Πολύ σύντομα, λοιπόν, η σύνδεση με τον Βιολογικό καθαρισμό θ’ αποτελεί πραγματικότητα.
Θέλοντας να διαφωτίσουμε την κ. Παπαφωτίου, γιατί φαίνεται να το αγνοεί, (όσο και αν έσπευσε να διορθώσει την ανάρτηση της!) διευκρινίζουμε ότι το υπό δημοπράτηση δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων της Κάτω Καμήλας ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχει με το ζήτημα των πλημμυρικών φαινομένων!
Συμβουλεύουμε την κ. Παπαφωτίου να λαμβάνει τις προφυλάξεις της ή έστω να ενημερώνεται επαρκώς, πριν αποφασίσει με φωτογραφίες από τον καναπέ του σπιτιού της να ασκήσει άκοπη, άσκοπη και αναποτελεσματική αντιπολίτευση!

Σχετικά Άρθρα

Επενδύοντας στην Ταυτότητα της Πελοποννήσου – Νέο Place Brand

otavoice

203η επέτειος από την Άλωση της Τριπολιτσάς – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

otavoice

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice