OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Κανείς μόνος του στην κρίση που δημιουργεί η πανδημία! Στο ΕΚΡ ο Χαρ. Κόκκινος

Στα πλαίσια των επαφών με τους κοινωνικούς φορείς των νησιών και την βούληση να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τον τόπο ο Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” συναντήθηκε στο ΕΚΡ με τον Πρόεδρο του κ.Παναγιώτη Εγγλεζο και τον επί σειράς ετών στέλεχος του και Πρόεδρο των Οικοδομών Ρόδου κ.Νίκο Τριπολίτη .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης συνεργασίας και κατανόησης αναλύθηκαν οι μέχρι τώρα επιτυχημένες δράσεις του ΕΚΡ και συμφωνήθηκε η ανάδειξη των προβλημάτων και η συμπόρευση σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τα παρακάτω ζητήματα :

– Να λάβουν το επίδομα- ενίσχυση των 534 € ολοι οι εργαζόμενοι της περιοχής που είχαν εξαιρεθεί όπως: οι εργαζόμενοι ως οδηγοί ΤΑΧΙ, οι εργαζόμενοι στα ΚΑΕ Ρόδου και στο αεροδρόμιο Ρόδου .

– Παράταση των επιδομάτων  μέχρι το Μάιο του 2021 για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και με την προοπτική ότι τότε θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδο και θα έχουν πρόσβαση και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας .

– Με δεδομένο ότι το 2020 ήταν ” κουτσουρεμένη ” η τουριστική περίοδος και εργάστηκαν λιγότερο από το απαιτούμενο διάστημα για να τεκμηριώσουν το επίδομα ανεργίας αρκετοί πολίτες, να υπάρχει” ελαστικότητα ” στην προσμέτρηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του.

– Να μειωθεί η γραφειοκρατία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ενίσχυση των απόρων από τα “Κοινωνικά Παντοπωλεία” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων.

– Να διερευνηθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης χιλίων (1000)περίπου απόρων ατόμων της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την πρακτική που έχει αναγγείλει και αναμένεται η υλοποίηση του από τον Δήμο Ροδίων.

Για τους οικοδόμους και τα συναφή επαγγέλματα:

– Να αξιοποιείται το ντόπιο εργατικό δυναμικό στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι.

– Να μεριμνήσει το κράτος για οικονομική ενίσχυση τους διότι αφενός αρκετοί είναι πλέον μακροχρόνια άνεργοι και αφετέρου έχουν λάβει μόνο 800€ σε όλο το διάστημα της πανδημίας του covid-19!

-Να δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ Τοπική Δ/νση Ειδικών Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας διότι το περιοχή μας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρωταθλητής στα εργατικά ατυχήματα και θανάτους…

 

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice