OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

O Δήμος Λαρισαίων συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας

Ο Δήμος Λαρισαίων, με στόχο την ανάπτυξη ενός συνολικού και  πολυεπίπεδου σχεδίου που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση συγκεκριμένης  τοπικής στρατηγικής για τη νεολαία, συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο  Νεολαίας, κάνοντας το πρώτο βήμα σε αυτή τη κατεύθυνση. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων συστάθηκε τον  Σεπτέμβριο του 2020 Σύμφωνα με την απόφαση 48/2020 του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων. Η συγκεκριμένη  πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που αναλαμβάνει η  Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει», τη στιγμή που διατελεί, σε διεθνές  επίπεδο, συντονίστρια πόλη του δικτύου των «Πόλεων που Mαθαίνουν» (Learning Cities), από την UNESCO, για τη θεματική ενότητα  Citizenship Education (εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες). 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας αποτελείται από νέους και νέες που  κατοικούν στη πόλη της Λάρισας ηλικίας 17-30 ετών. Μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας μπορούν να είναι: α) εκπρόσωποι  φορέων, συλλογικοτήτων και ομάδων νέων της πόλης που  δραστηριοποιούνται σε τοπικά ζητήματα, έχουν θεσμική υπόσταση και να  δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο τους τουλάχιστον 15 νέοι ή νέες ηλικίας  17-30 ετών και β) εκπρόσωποι νέων πολιτών της πόλης. 

Απαρτίζεται από 55 τακτικά μέλη και αντίστοιχα αναπληρωματικά μέλη.  Από αυτά, τα 41 τακτικά μέλη είναι εκπρόσωποι φορέων που  δραστηριοποιούνται στην πόλη και τα 14 είναι πολίτες που προήλθαν  από το Μητρώο Νέων Πολιτών. Μέσα σε αυτό λειτουργούν επτά  επιτροπές. Κάθε επιτροπή συντονίζεται από τον Συντονιστή και τον  Αναπληρωτή Συντονιστή και έχουν θητεία 6 μηνών και επικυρώνονται  από το προεδρείο. Το συμβούλιο συνεδριάζει σε απαρτία μια φορά κάθε  μήνα. Για την ομαλότερη λειτουργία του, Προεδρείο και Συντονιστές των  Επιτροπών συνεδριάζουν κάθε δύο εβδομάδες συζητώντας όσα  προκύπτουν. Μέρος του Συμβουλίου αποτελεί και η Οργανωτική  Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν άτομα που έχουν δηλώσει στο  Μητρώο Νέων Πολιτών και συμμετέχουν στις δράσεις επικουρικά.  

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου, ακολούθησαν  γενικές συνελεύσεις στις οποίες προτάθηκαν, συζητήθηκαν και  αποφασίστηκαν δράσεις.

Στους στόχους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας συγκαταλέγονται  η εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό  επίπεδο, η συμβολή τους για τη διαμόρφωση τοπικού στρατηγικού  σχεδίου για τη νέα γενιά, η ικανοποίηση της ανάγκης για διεκδίκηση μία  κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών,  καθώς και εντός αυτών και η οργάνωση και υποστήριξη δράσεων που  αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης, που  αποτελούν και στόχοι του ίδιου του Δήμου Λαρισαίων για τους νέους της  πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Βρισκόμαστε στο πλευρό Καθηγητών και Γονέων & Κηδεμόνων

otavoice

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice